Košarka

VIDEO: Večer Derricka Rosa in kratkohlačnikov v Bostonu brez Vujačića, Udrih izpustil zmago Detroita

Boston, Detroit, 19. 01. 2017 07.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarja na sredinih obračunih lige NBA nista dobila priložnosti za igro, kluba Saše Vujačića in Bena Udriha pa sta slavila lepi zmagi. Kevin Durant je bil spet neusmiljen do nekdanjih delodajalcev pri Oklahoma City Thunder, Golden State je slavil s 121:100, a Russell Westbrook je vknjižil nov, že 21. trojni dvojček.

 

Beno Udrih in Saša Vujačić nista zaigrala, njuni moštvi pa stav rednem delu košarkarske lige NBA zabeležili zmagi. New York Knicks so tokrat gostovali pri eni najboljših ekip vzhoda Boston Celtics in slavili zmago s 117:106, komaj tretjo v 14 tekmah. Derrick Rose je s 30 točkami izenačil svoj strelski rekord sezone in popeljal kratkohlačnike do zmage, Vujačića pa trener ni poslal v igro. Rose je 12 od svojih skupno 30 točk dosegel v odločilni zadnji četrtini. Zmaga je bila za kratkohlačnike zelo pomembna za dvig morale v ekipi, saj so pred tem izgubili enajst od zadnjih trinajstih tekem, za nameček pa so nastopili še brez poškodovanih Kristapsa Porzingisa in Joakima Noaha. Zvezdnik Carmelo Anthony, ki naj bi bil v sporu s predsednikom kluba Philom Jacksonom, zaradi česar so govorice o njegovem odhodu iz kluba vse glasnejše, je imel zanj miren večer s 13 točkami. Sam sicer pravi, da si želi ostati pri kratkohlačnikih. "Naveličan sem večnega premlevanja in številnih govoric. Sam sem se zavezal, da bom igral za New York. Mislim, da se mi ni treba dokazovati nikomur," je dejal Anthony.

Vodilna ekipa prvenstva NBA Golden State Warriors je gostila Oklahoma City Thunder in zmagala s 121:100. Zvezdnik Kevin Durant je proti svoji nekdanji ekipi k zmagi prispeval 40 točk in dosegel svoj strelski rekord sezone. Durant, ki je zapustil Oklahomo med sezono kot prost igralec, je tudi novembra lani, ko sta se ekipi prvič pomerili med seboj, blestel na parketu; takrat je dosegel 39 točk. Po zaslugi Duranta in dvakratnega najkoristnejšega igralca (MVP) prvenstva Stephena Curryja, ki je k zmagi dodal 24 točk, je bojevnikom uspelo zaustaviti nalet zvezdnika Oklahome Russella Westbrooka, ki je dosegel že 21. trojni dvojček to sezono. Westbrook je tokrat zbral 27 točk, 15 skokov in 13 podaj.

 

Izidi:

Detroit Pistons ‒ Atlanta Hawks 118:95
(Beno Udrih: ni igral za Detroit)

Boston Celtics ‒ New York Knicks 106:117
(Saša Vujačić: ni igral za New York)

Philadelphia 76ers ‒ Toronto Raptors 94:89
Washington Wizards ‒ Memphis Grizzlies 104:101
Charlotte Hornets ‒ Portland Trail Blazers 107:85
New Orleans Pelicans ‒ Orlando Magic 118:98
Houston Rockets ‒ Milwaukee Bucks 111:92
Golden State Warriors ‒ Oklahoma City Thunder 121:100
Sacramento Kings ‒ Indiana Pacers 100:106

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.