Košarka

VIDEO: Zdovc: Nekateri so pokazali več, drugi manj od pričakovanj

Kidričevo, 31. 07. 2015 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./N.P.
Komentarji
8

Slovenski košarkarji so z zmago začeli niz pripravljalnih tekem pred Eurobasketom 2015. V Kidričevem so premagali reprezentanco Nove Zelandije. Selektor Jure Zdovc je bil zadovoljen z obrambo, ne pa tudi z nekaterimi drugimi elementi.

Več videovsebin
  • Izjava Jureta Zdovca
    01:29
    Izjava Jureta Zdovca
  • Izjava Jureta Balažiča
    00:32
    Izjava Jureta Balažiča
  • Izjava Klemena Prepeliča
    00:17
    Izjava Klemena Prepeliča

Slovenski košarkarji so v zaključku tekme streli novozelandski oreh in si priigrali zmago na prvi pripravljalni tekmi. Slovence čaka še kar nekaj zahtevnih preizkušenj pred septembrskim Eurobasketom in ko se bodo moštvu pridružili še nekateri izkušeni igralci, zato tudi selektor Jure Zdovc še ni bil preveč kritičen ob napakah, ki so se pojavljale.

"Načrt pred tekmo je bil, da damo prednost tistim igralcem, ki so na pripravah že od prvega dne. V prvem polčasu smo vztrajali na tem in na srečo držali priključek, medtem ko smo v nadaljevanju vendarle stopnjevali igro in prišli do zmage. Zadovoljen sem, da smo vztrajali pri čvrsti obrambi, škoda pa je, da smo naredili nekaj neumnih osebnih napak in da smo na trenutku odigrali preveč sebično. Nekateri igralci so pokazali več, kot sem od njih pričakoval, nekateri pa so me malce razočarali. Dejstvo je, da imamo mi še precej rezerv," je dejal Zdovc.

Luka Rupnik je za spletno stran KZS dejal: "Noge so težke, saj imamo za seboj dvanajst dni napornih priprav. Časa za počitek nismo imeli prav dosti, kar je tudi prav, saj smo mlada ekipa. Malce se še lovimo v napadalnih sistemih, je pa želja v obrambi neizmerna in na temu bomo gradili naprej. Novozelandci so se pokazali kot čvrst tekmec, vendar smo se jim postavili po robu in v zaključku z nekaj trojkami prišli do zaslužene zmage."

Slovenijo nove tekme čakajo prihodnji teden, najprej dvakrat z Avstralijo (ponedeljek v Laškem, torek v Stožicah), nato pa še turnir v Rigi s Poljsko ter Latvijo.

Jure Zdovc pravi, da ima moštvo še precej rezerv.
Jure Zdovc pravi, da ima moštvo še precej rezerv. FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peccatum
01. 08. 2015 07.38
+3
bravo Rok 1964. po moznosti so isti ki blatijo nase kosarkase, zavaljeni, polni holesterola, ki ne morajo pretecti niti 5metrov brez da bi se poskodovali. GREMO NASI!!!!!!
devede
31. 07. 2015 16.41
-4
Tole je pa res ubogo ..... mislim,da bi bilo bolje,da celo odpovemo sodelovanje.Tukaj enostavno ni kvalitete
Iniesta
31. 07. 2015 16.09
-1
Nc ne bo letos ... zal ni kvalitete ...
POVEMRESNICO
31. 07. 2015 12.58
+9
Ekipa potrebuje samo mir pa bo. Srečno in veliko uspeha.
štajerc55
31. 07. 2015 13.48
-3
adadaa
31. 07. 2015 14.58
-2
Celotna košarkarska (anti)organizacija je na nivoju leta 1955 in ne 2015. Zdovc nima nobenega imaga kot selektor, vsak, ki ima 5 minut časa, odpove sodelovanje, tako, da praktično igrajo vsi, ki se sploh ukvarjajo s košarko. Jasno je da takšna ekipa na EP nima kaj iskati in lahko premaga eno ali največ dve ekipi, vsekakor pa bo izpadla že v prvem krogu tekmovanja. Ekipa ne more zmagati resne tekme niti v ABA ligi, kaj šele na EP. Sramota okrog KZS, ki jo vodijo amaterji in nesposobneži kot Nesterović.
rok grubar
31. 07. 2015 20.03
+6
Načeloma se izogibam komentarjem in ostalim nakladancijam, vendar so me tvoj in komentarji nekaterih pred tabo spravil malce v slabo voljo. Glede na navedeno moraš biti maksimalno kvalificiran strokovnjak, ki lahko Nesterovića in Zdovca označuješ za nesposobna amaterja. Če bi ti bil selektor bi se vsi ti igralci, ki se niso odzvali, odzvali brez dvoma. Če ne zaradi drugega, zaradi tebe in podobnih sposobnjakovičev želim tej ekipi čimveč uspeha na prvenstvu(da se razumemo, sem ljubitelj košarke in zato reprezentanci, pa naj bo sestavljena kakorkoli, v vsakem primeru želim le najboljše). Tudi če bi vse tvoje trditve držale gredo fantje pogumno na prvenstvo, ti in podobni pa se palite po forumih in s tem ne pomagate nikomur, najmanj pa ekipi za kateri bi baje navijali, če bi...... itd .L.p.
dostojevski II
03. 08. 2015 11.06
ŠUŠMAR... Kakšna ekipa ? Saj se ekipa menja iz dneva v dan. To ni resno. To je morda dobro za vaško prvenstvo, kjer igra kdor ma čas, nikakor pa za evropsko prvenstvo.