Košarka

VIDEO: Popovich do rekorda s San Antoniem in 1127. zmage

New York, 03. 02. 2017 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V ligi NBA so v San Antoniu gledalci pozdravili rekordno zmago trenerja Gregga Popovicha, v Houstonu je blestel njihov nekdanji igralec Dwight Howard, ki je zrežiral zmago Atlante, v Washingtonu pa je bil najboljši John Wall z dvojnim dvojčkom.

V San Antoniu so se veselili novega rekorda svojega stratega Gregga Popovicha. Ta je po novem uspehu ostrog, ki so s 102:86 premagale Philadelphio, v svojo statistiko vnesel že 1127. zmago s tem klubom, kar pomeni izenačitev na prvem mestu lestvice trenerjev z zmagami z istim klubom. Toliko zmag je imel pred njim le trener Utaha Jerry Sloan med letoma 1988 in 2011.

"Če dosežeš toliko zmag, je to predvsem znak, da si očitno že dolgo v službi. Vesel sem, da lahko opravljam delo, ki me osrečuje," je svojem slogu rekord pospremil 68-letni Popovich, ki je od leta 1996 na klopi ostrog kot glavni trener. Njegovi igralci so bili ta večer dobro razpoloženi, sedem jih je doseglo dvoštevilčni točkovni seštevek, največ Kawhi Leonard z 19 točkami. San Antonio je gladko zmagal, čeprav sta manjkala LaMarcus Aldridge in Pau Gasol.

Los Angeles Clippers so v zadnjem času vselej dobro razpoloženi, kadar igrajo proti Golden Statu. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, na gostovanju so dosegli deveto zaporedno zmago v medsebojnih obračunih. Na koncu je bilo 133:120, Stephen Curry je k zmagi prispeval 29 točk, Kevin Durant pa 26, le malo pa mu je zmanjkalo do trojnega dvojčka, saj je zbral še deset podaj in osem skokov.

"Imamo močno ekipo in dolgo klop. Imamo pravo identiteto ekipe in kdorkoli igra, se odlično vživi," je skrivnost uspeha zaradi poškodb sicer precej oslabljene ekipe razkril Curry, ki se je s soigralci veselil pete zmage v nizu. Pri poražencih se je sicer strelsko izkazal Blake Griffin, ki je tekmo končal pri 31 točkah, a so Clippers vseeno doživeli peti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

V Washingtonu je domače moštvo podaljšalo niz zmag na svojem parketu na 16, tokrat je s 116:108 padla ekipa jezernikov iz Los Angelesa. Mož odločitve je bil John Wall, ki je končal pri 33 točkah, od tega jih je tekmecem 16 nasul samo v zadnji četrtini. Dobro pa mu je pomagal še Bradley Beal, ki je zadel pet trojk in se ustavil pri 23 točkah.

Dwight Howard se je spet vrnil v Houston, a tokrat navijači zaradi njegove predstave niso bili preveč veseli. Prvič je namreč prišel kot igralec Atlante, kamor se je pred sezono preselil po treh letih v Houstonu, gostje pa so domače presenetili in na koncu slavili s 113:108. Izkazala sta se predvsem Tim Hardaway, ki je končal pri dosežku kariere, 33 točkah, od katerih jih je 23 dosegel v zadnji četrtini. Takrat so gostje zaostanek 20 točk spremenili v prednost in končno zmago, za piko na i pa je imel sanjski večer še Howard, ki je dosegel zelo prepričljiv dvojni dvojček - 24 točkam je dodal kar 23 skokov. "Nisem razmišljal o tem, da bi si rekel, joj, v Houston moram, prvič bom spet igral tam. Vedel sem samo, da potrebujemo zmago," je o tem, da se ni obremenjeval s preteklostjo, dejal Howard.

Greg Popovich
Greg Popovich FOTO: Reuters

Izidi:
Washington Wizards - Los Angeles Lakers       116:108
Houston Rockets - Atlanta Hawks               108:113
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers        102:86
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors  120:133

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.