VIDEO: Vujačić za 24UR: Čestitke Sloveniji, a bilo je le vprašanje časa ob pravem trenerju in talentu

Slovenski košarkar Saša Vujačić je v preteklih sezonah pustil pečat v ligi NBA, letos se je znova vrnil v Evropo in okrepil Torino. Mariborčan, ki je bil v zadnjih letih pogosto v kadrovskih kombinacijah za nastop v slovenski reprezentanci, a se ni izšlo. Pravi, da je reprezentančna "knjiga" zanj že dolgo zaprta, veseli pa ga slovenski uspeh na Eurobasketu. Zelo ceni Igorja Kokoškova, več o Vujačiću pa v športnem delu osrednje informativne oddaje 24UR.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

V Zagrebu se je z nesojenim slovenskim reprezentantom, ki je bil večkrat v kombinacijah za nastop v dresu s slovenskim grbom, a ni nikoli zaigral, pogovarjala novinarka Milena Novak. Mariborčan, ki ima dolgo NBA-"kilometrino" (odigral je 646 tekem, zadnji dve sezoni za NY Knicks), je letos poleti okrepil italijansko moštvo iz Torina, ki ima visoke ambicije tako v italijanskem prvenstvu kot tudi v evropskem pokalu.

Meni je bilo vedno žal, kar se je dogajalo v zadnjih letih, da nisem mogel dati nekaj reprezentanci.

Vujačić izjemno ceni Igorja Kokoškova
Saša Vujačić
je pohvalil selektorja Igorja Kokoškova, s katerim se dobro poznata: "Čestitke vsem, predvsem Igorja poznam iz NBA. Bilo je le vprašanje časa, če imaš pravega trenerja in talent. Čestitke njemu in za delo, ki ga je naredil. Končno je bil pravi trener na klopi reprezentance. Zaljubljen je v košarko in mislim, da bo v prihodnosti eden prvih Evropejcev, ki bo prevzel mesto prvega trenerja v NBA".

"Čestitke Sloveniji, kar je neverjeten uspeh"
O svoji reprezentančni usodi pa je dejal, da je zanj to že dolgo končana zgodba, žal mu je le, da ni dobil priložnosti. Seveda je bil 33-letni košarkar navdušen nad uspehom slovenskih košarkarjev na Eurobasketu.

vujo

Pomembno je tudi zato, ker bodo številni otroci imeli prave vzornike in bodo začeli igrati košarko: "Meni je bilo vedno žal, kar se je dogajalo v zadnjih letih, da nisem mogel dati nekaj reprezentanci, ampak to je že dolgo zaprta knjiga, ne bi se vračal na to. Čestitke Sloveniji, to je neverjeten uspeh, in vsem, ki jim je to uspelo. To je zelo pomembno tudi za slovensko košarko, tudi zato, da otroci razmišljajo o košarki, ker je košarka tudi način življenja."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 66
 
mejacrnikal 15.10.2017 08:53:41
kaj se ta oglasa
Več komentarjev