Košarka

VIDEO: Miami je 'vroč', slavil je tudi v Dallasu, Clippers so prodali prvega zvezdnika Griffina

Dallas, 30. 01. 2018 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Slovenski zvezdnik košarkarske lige NBA Goran Dragić je s svojo ekipo Miami Heat tokrat gostoval v Teksasu. Vročica je premagala Dallas Mavericks s 95:88. V ligi NBA je prišlo do odmevnega prestopa, zvezdnik moštva Los Angeles Clippers Blake Griffin se je preselil na Vzhod.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vročica je teličkom prizadejala še četrti zaporedni poraz, Goran Dragić in soigralci so zanesljivo na četrtem mestu konference. Najboljši košarkar gostov je bil Hassan Whiteside s 25 točkami in 14 skoki, Dragić je k 29. zmagi v sezoni dodal 13 točk. Dragić je odigral 28 minut tekme in 13 točkam dodal še štiri skoke in tri podaje.

Miami Heat po novi zmagi ostaja četrtouvrščena ekipa vzhodne konference; pred košarkarji s Floride so le Boston, Toronto in Cleveland. Košarkarje Miamija čakajo še tri tekme v gosteh, preden se bodo vrnili v domačo dvorano. Naslednja jih čaka že v sredo, ko bodo gostovali pri lanskih finalistih prvenstva NBA, Cleveland Cavaliers.

Victor Oladipo in Myles Turner sta skupaj dosegla 47 točk, Indiana Pacers pa so z njuno pomočjo s 105:96 premagali Charlotte Hornets. "Vsak je prispeval svoj delček k zmagi. Gre za ekipno stvar. Danes smo bili izvrstni zlasti v obrambnih nalogah, mislim, da je to prevesilo tehtnico na našo stran," je dejal Oladipo po četrti zmagi Indiane na zadnjih petih tekmah.

V Denverju je Kyrie Irving zbral 27 točk, Jaylen Brown pa je zadel ključno trojko 34 sekund pred koncem tekme ter pomagal Boston Celtics do zmage nad Denver Nuggets s 111:110. Irving je deset točk dosegel le v zadnji četrtini, Kelti pa so prišli do komaj druge zmage na zadnjih sedmih tekmah. Kljub temu ostajajo na vrhu vzhodne konference.

Griffin zapušča Los Angeles
Blake Griffin, zvezdnik severnoameriške ekipe NBA Los Angeles Clippers je zapustil kalifornijsko ekipo in se pridružil Detroit Pistons, poroča ESPN. Najboljši košarkar Clippers, ki je v Los Angelesu preživel vso svojo kariero od leta 2009, se bo v ameriški avtomobilski prestolnici pridružil Willieju Reedu in Briceu Johnsonu.

V obratno smer se bodo iz Detroita v mesto angelov preselili Tobias Harris, Avery Bradley in Boban Marjanović. Menjava igralcev med omenjenima moštvoma je veliko presenečenje, saj je Griffin poleti podaljšal pogodbo s Clippers za dodatnih pet let. Osemindvajsetletni Griffin je to sezono dosegal po 22,6 točke na tekmo; odigral je 33 tekem.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

Izidi:
Dallas Mavericks - Miami Heat           88:95
Indiana Pacers - Charlotte Hornets     105:96
Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 105:100
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns       120:109
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers   107:95
Denver Nuggets - Boston Celtics        110:111

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.