VIDEO: Prerojeni Cleveland visoko slavil v Bostonu

LeBron James je v ligi NBA popeljal prerojene Cleveland Cavaliers do visoke zmage v Bostonu, kjer so pripravili slovesnost in upokojili dres legendarnega Paula Piercea. Proti večnim tekmecem Keltom so konjeniki slavili kar s 121:99. James je k zmagi gostov prispeval 24 točk, deset podaj in osem skokov.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Nove okrepitve konjenikov, ki so zaigrale prvič po zadnjem dnevu prestopnega roka, ko so razpustili več kot pol ekipe, so se izkazale. Jordan Clarkson je dosegel 17 točk, Rodney Hood 15, George Hill 12, Larry Nance ml. pa pet. Vsi omenjeni so šele v soboto prvič trenirali s konjeniki. "Vem, da so fantje prišli k našo ekipo, da se zavedajo priložnosti in se skušajo izkazati. Moje delo kot vodja te ekipe je, da poskrbim za njihovo aklimatizacijo. Da jim pokažem, kakšen občutek je, če zmaguješ," je dejal LeBron James, ki je 13 točk dosegel v drugi četrtini. Ko so konjeniki sredi zadnje četrtine povedli že za 27 točk, so gledalci v dvorani TD Garden začeli vzklikati: "Hočemo Paula Piercea!" A omenjeni zvezdnik Bostona je ostal na svojem "častnem" sedežu in mirno čakal na slovesnost po tekmi, s katero so upokojili njegov dres s številko 34 in ga obesili pod strop.

Cleveland Cavaliers LeBron James

LeBron James (Foto: AP)

"Res me je prijelo, da bi stekel na igrišče. Še posebej, ko je igral LeBron. Želel sem si biti tam," je dejal. Trenutna ekipa Bostona, ki je večino sezone preživela na prvem mestu vzhodne konference, zdaj pa so na vrhu Toronto Raptors, bi ga še kako potrebovala. "Ja, zanič smo bili. A dejstvo je, da so tekmeci res igrali dobro. Tudi zaradi njihove odlične predstave smo sami izpadli še toliko slabše," je po tekmi dejal trener gostiteljev, Brad Stevens.

Slovenski zvezdnik lige NBA Goran Dragić s svojo ekipo Miami Heat tokrat ni igral. Naslednji obračun ga čaka v torek ponoči po srednjeevropskem času, ko bo s soigralci gostoval pri vodilni ekipi vzhodne konference Torontu.

Izidi:
Charlotte Hornets - Toronto Raptors          103:123
Atlanta Hawks - Detroit Pistons              118:115
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers          99:121
Indiana Pacers - New York Knicks             121:113
Houston Rockets - Dallas Mavericks           104:97
Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings    111:106
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies    110:92
Portland Trail Blazers - Utah Jazz            96:115

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 0
Več komentarjev