Košarka

VIDEO: James in Irving sta skupaj dosegla 76 točk in zapečatila zmago Clevelanda

Cleveland, 24. 05. 2017 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Na četrti tekmi finala vzhodne konference lige NBA je Cleveland premagal Boston (112:99) in za veliki finalni obračun z moštvom Golden State Warriors potrebuje le še eno zmago. Blestela sta LeBron James in Kyrie Irving, ki sta dosegla večino košev za gostitelje.

Cleveland Cavaliers, branilci naslova v košarkarski ligi NBA, so v finalu vzhoda v boju na štiri zmage proti Boston Celtics povedli s 3:1. Četrto tekmo so namreč po zaslugi Kyrieja Irvinga in LeBrona Jamesa, ki sta skupaj dosegla 76 točk, dobili s 112:99, tako da so le še zmago oddaljeni od velikega finala. James je dosegel 34 točk in je imel težave z osebnimi napakami, saj je že v prvem polčasu dobil štiri. Odgovornost je nato prevzel Irving, ki je bil še uspešnejši, zbral je 42 točk (met 15/22, za tri 4/7), od tega kar 21 v tretji četrtini, pa čeprav si je med tekmo zvil gleženj.

Kelti so v prvem polčasu dominirali, prvo četrtino so dobili z 29:19, prednost desetih točk pa so zadržali tudi do polčasa (57:47). A medtem ko se je med gledalce v domači dvorani Quicken Loans v Clevelandu že naselil nemir, sta na sceno stopila James in zlasti Irving, ki je prikazal neverjetno predstavo v tretji četrtini, skupaj sta priskočila na pomoč ekipi in jo skorajda lastnoročno popeljala do zmage.

"Po slabem prvem polčasu sem si le želel priti na parket, zaigrati bolj zbrano in agresivno ter popeljati fante do preobrata.Zavedamo se, kaj je naš cilj, in tudi tega, da stremimo po nečem večjem, kot smo sami. Zagotovo pa ne bo lahko," je dejal Irving. James, odločen, da bo popravil vtis s tretje tekme, ko je dosegel le 11 točk, je pomiril domače navijače v četrti četrtini, ko je ekipo varno vodil do zmage, h kateri je prispeval 34 točk. Kevin Love je k zmagi dodal 17 točk 17 skokov in pet podaj. Po tekmi je prvi zvezdnik moštva James pohvalil Irvinga: "Fant je res poseben. Mirno je le čakal na priložnost, da se razcveti. Vesel sem in srečen, da sem mu pomagal na poti do tega."

Boston je tudi tokrat igral brez prvega strelca ekipe Isaiaha Thomasa, ki bo kot kaže moral na operacijo kolka, za goste je Avery Bradley dosegel 19 točk. Če se bo konjenikom uspelo uvrstiti v finale, kjer jih že čakajo zmagovalci zahodne konference Golden State Warriors, se bodo za naslov prvaka merili še tretjič zapored. Peta tekma bo na sporedu v četrtek v Bostonu.

Izid:
- finale vzhodne konference:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 112:99
(Cleveland v zmagah vodi s 3:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
24. 05. 2017 12.31
-1
To je to..UNCLE DREW!!!upam da bo tudi u finalu pravi... vsega sam lebron ne bo mogel ,ker vemo da imajo letos gsw..k.d.GO CAVS!!!!!!!!
ochi
24. 05. 2017 11.07
Zgrešu breakaway zabijanje. Tole ne bo dobr.