Košarka

VIDEO: Bojevniki na krilih Duranta še tretjič ugnali ostroge in so le še zmago oddaljeni od velikega finala

San Antonio, 21. 05. 2017 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./STA
Komentarji
1

Košarkarji Golden State Warriors so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NBA v dvoboju s San Antonio Spurs zmagali še na tretji tekmi zapored in so tako le še zmago oddaljeni od velikega finala lige. Na tretji tekmi v Teksasu so slavili zmago s 120:108, najbolj se je v vrstah bojevnikov izkazal Kevin Durant s 33 točkami.

Kevin Durant je k tretji zmagi Golden Stata zapored dodal še deset skokov. Pred ostrogami je zdaj težka naloga, če ne celo misija nemogoče: za zdaj se v prvenstvu NBA namreč še ni zgodilo, da bi se moštvo, ki je zaostajalo z 0:3, vrnilo v igro in dobilo serijo. Četrta tekma konferenčnega finala bo v ponedeljek prav tako v San Antoniu.

"Zelo mi je všeč, kako trenutno igram. Vsak dan trdo delam in zavedam se, kaj lahko doprinesem v tej ligi. Vsakič posebej se osredotočim na svoje naloge in skušam prikazati čim boljšo igro," je dejal Durant. Stephen Curry je k zmagi dodal 21 točk, a vseeno opozarja, da v ponedeljek pričakuje povsem drugačen obraz ostrog. "Četrta tekma bo vse kaj drugega in še precej težja, kot je bila ta. Imamo priložnost, da končamo serijo, oni pa nimajo česa izgubiti, zato si obetam res ogorčen boj," je dejal Curry. Upi ostrog na zmago so se precej zmanjšali, potem ko so v klubu izvedeli, da njihov prvi zvezdnik Kawhi Leonard zaradi zvina levega gležnja ne bo mogel zaigrati na tretji tekmi. Pred ostrogami je zdaj težka naloga, če ne celo misija nemogoče: za zdaj se v prvenstvu NBA namreč še ni zgodilo, da bi se moštvo, ki je zaostajalo z 0:3, vrnilo v igro in dobilo serijo. Tako se bržkone obeta nov finale bojevnikov proti Cleveland Cavaliers, ki na vzhodu ta čas proti Bostonu vodijo z 2:0. Še sploh, ker so pri Bostonu izgubili zvezdnika Isaiaha Thomasa zaradi hude poškodbe.

Golden State je povedel s 3:0 v zmagah proti San Antoniu.
Golden State je povedel s 3:0 v zmagah proti San Antoniu. FOTO: AP

Izid:
finale zahodne konference:
San Antonio Spurs - Golden State Warriors 108:120
(Golden State vodi v zmagah s 3:0)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
21. 05. 2017 11.01
+1
Same metle cavsov in gsw ... kaksno finale se nam obeta ... poslastica! Go cavs, go!