Košarka

VIDEO: Čustven mestni derbi v Istanbulu pripadel Omiću in soigralcem, slavila tudi Nikolić in Blažič

Istanbul, 06. 01. 2017 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vsi trije slovenski košarkarji so bili v 16. krogu Evrolige uspešni. Alen Omić je k zmagi Anadolu Efesa proti Galatasarayju s 84:73 prispeval 6 točk. Na domačem igrišču je bila uspešna tudi Baskonia, ki je s 102:70 ugnala Unics Kazan, Jaka Blažič je dosegel 6 točk, medtem ko je Brose Baskets, brez Alekseja Nikolića, s 85:65 premagal Barcelono.

Derbi v Istanbulu je bil na sporedu le nekaj dni po tragičnem terorističnem napadu na nočni klub Reina, v katerem so novoletno praznovanje načrtovali tudi košarkarji Anadolu Efesa, a na srečo kluba na noč napada niso obiskali.

Baskonia je v Evroligi še enajstič zmagala. Proti Unicsu iz Kazana so bili ves čas v vodstvu, blestel je Rodrigue Beaubois, ki je v prvem polčasu dosegel 17 točk, do konca tekme pa 29. Blažič je bil na igrišču dobrih 15 minut. Zadel je dve trojki, imel skok in dve podaji. V slabi ekipi Unicsa je Keith Langford dosegel 19 točk. V turškem obračunu je Anadolu Efes do svoje devete letošnje zmage v Evroligi prišel brez večjih težav, saj je vodil praktično vso tekmo. Svojo priložnost je dobro izkoristil tudi Alen Omić, ki je ob šestih točkah imel še dva skoka in dva bloka, najbolj učinkovit igralec domače ekipe pa je bil Bryant Dunston s 17 točkami, v ekipi Galatasaraya, ki je ostala le pri štirih zmagah, jih je 20 dosegel Sinan Güler. Aleksej Nikolić ni sodeloval pri zmagi Brose Baskets v srečanju z Barcelono, ki je bila ves čas v podrejenem položaju. Nemški državni prvaki so bili ves čas bolšji nasprotnik, z 20 točkami sta se najbolj izkazala Darius Miller in Janis Strelnieks, s 13 skoki in 17 točkami pa je navdušil tudi Nicolo Melli. V razglašeni ekipi Barcelone je izstopal le Tyrese Rice z 19 točkami. Za Brose Baskets je bila to sedma zmaga v evroligi, medtem ko je Barcelona devetič ostala praznih rok.

Maccabi je do šeste zmage prišel proti Darušafaki. Najbolj zaslužen za zmago s 93:92 je bil Sony Weems, ki je ob 24 točkah imel še osem podaj, v gostujoči ekipi, ki je ostala pri osmih zmagah, je Will Clyburn dosegel 17 točk, pohvale pa si je zaslužil tudi Ante Žižić, novinec v ekipi Davida Blatta, ki se je ob svojem debiju izkazal s 14 točkami in devetimi skoki.

Izidi 16. kroga Evrolige:

Anadolu Efes ‒ Galatasaray 84:73
(Alen Omić 11:11 minute, 6 točk, 2 skoka, 2 bloka za Anadolu Efes)

Brose Baskets ‒ Barcelona 85:65
(Aleksej Nikolić ni igral za Brose Baskets)

Baskonia ‒ Unics Kazan 102:70
(Jaka Blažič 15:15 minute, 6 točk, 1 skok, 2 podaji za Baskonio)

Maccabi Tel-Aviv ‒ Darušafaka 93:92
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.