Košarka

VIDEO: Derbi zahoda pripadel aktualnim prvakom

Houston, 05. 01. 2018 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni prvaki severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA Golden State Warriors so v noči na petek gostovali v Teksasu pri Houstonu in dvoboj vodilnih moštev zahodne konference dobili s 124:114. Stephen Curry je dosegel 29 točk, Draymnod Green trojni dvojček, Klay Thompson pa je k zmagi bojevnikov, ki so ob polčasu zaostajali za točko, dodal 28 točk.

Draymond Green je bil razigran s 17 točkami, 14 skoki in desetimi podajami, kar je njegov 21. trojni dvojček za Golden State. Čeprav so slednji igrali brez enega ključnih členov ekipe Kevina Duranta, so premagali 'rakete' iz Houstona, ki jih je generalni direktor Daryl Morey pred sezono oblikoval z enim samim razlogom, da bi z vrha zahoda sklatili aktualne prvake lige NBA.

'Bojevniki' so prišli še do druge zmage v dveh dneh, skupno pa do devete zaporedne na gostovanjih, ter so vodilna ekipa lige. Tudi Houston je bil oslabljen, le da se je njemu odsotnost prvega strelca Jamesa Hardna, ki je zaradi poškodbe izpustil še drugo tekmo zapored, z igrišč pa bo odsoten vsaj 14 dni, bolj poznala. Prvi strelec gostiteljev je bil tako Eric Gordon s 30 točkami."Preprosto moramo popraviti svojo igro. V obrambi ne igramo tako dobro, kot bi morali, na igrišču ne komuniciramo učinkovito, a upam, da bomo tudi to čimprej popravili," je po porazu v derbiju zahodne konference dejal trener Houstona, Mike D'Antoni.

Stephen Curry je bil eden najpomembnejših mož Golden Stata na poti do zmage proti Houstonu.
Stephen Curry je bil eden najpomembnejših mož Golden Stata na poti do zmage proti Houstonu. FOTO: AP
Na drugi tekmi večera so Los Angeles Clippers v domači dvorani s 117:127 klonili proti ekipi Oklahoma City Thunder, za katero je najkoristnejši igralec lige (MVP) Russell Westbrook dosegel trojni dvojček z 29 točkami, 12 skoki in 11 podajami, Paul George pa je k zmagi dodal 31 točk.

Liga NBA, izida:
Houston Rockets - Golden State Warriors 114:124
Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 117:127

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.