Košarka

VIDEO: Irving s 47 točkami popeljal Boston do 16. zaporedne zmage, Cousins izključen po udarcu Westbrooka

Detroit, 21. 11. 2017 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Kyrie Irving je blestel s 47 točkami in v košarkarski ligi NBA na gostovanju pri Dallas Mavericks popeljal Boston Celtics do 16. zaporedne zmage. Cleveland je s pomočjo Lova in Jamesa dosegel visoko zmago v Detroitu. V New Orleansu je bil izključen Cousins, ko je s komolcem udaril Westbrooka.

Kelti so sicer v zadnji četrtini zaostajali za deset točk, na koncu pa po podaljšku slavili zmago s 110:102. Kyrie Irving je v zadnjih petih minutah zadnje četrtine zadel pet trojk in zbral tri skoke, ko je Boston zaostanek z 79:89 preobrnil v podaljšek in nato v zmago, že 16. zaporedno. Le v podaljšani igri je zbral deset točk, skupaj pa kar 47. Boston je z novo zmago vodilna ekipa vzhodne konference.

Tudi Cleveland Cavaliers so pokazali, da so začetne težave na uvodu v sezono NBA preteklost in da na vzhodu še niso rekli zadnje besede. Na gostovanju pri Detroit Pistons so prvaki iz leta 2016 zmagali kar s 116:88. Zdaj so konjeniki dobili še peto tekmo zapored. Čeprav je bil pred tekmo v centru ameriške avtomobilske industrije na papirju favorit Detroit, ki je to sezono dosegel 11 zmag ob le petih porazih, so bili gosti odločni, da pokažejo, kdo je glavni. Kevin Love je bil prvi igralec z 19 točkami, 11 skoki in štirimi podajami, LeBron James pa je v 27 minutah zbral 18 točk in osem skokov.

"Zdaj upam, da ne bomo umaknili noge s stopalke za plin," je po zmagi dejal James in dodal: "Že dolgo nismo prišli do takšne zmage kot danes. Včasih v tretji četrtini kar malo zaspimo in dovolimo tekmecem, da se vrnejo v igro. Danes pa nismo popustili in smo zbrano igrali iz minute v minuto. To je za nas velika stvar."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anthony Davis je dosegel 36 točk in v Louisiani pomagal New Orleans Pelicans do zmage nad Oklahoma City Thunder s 114:107. Pelikani so zaostajali že za 19 točk, na koncu pa so prišli do sladke zmage, ki jo je zasenčil prekršek DeMarcusa Cousinsa, ki je v tretji četrtini s komolcem udaril Russella Westbrooka. Slednji je po izključitvi Cousinsa sicer dosegel še peti trojni dvojček sezone z 22 točkami, 16 skoki in 12 podajami.

Zvezdnik Philadelphie Ben Simmons je prikazal novo dobro predstavo s 27 točkami in popeljal Sixers do zmage s 107:86 nad Utah Jazz. Los Angeles Clippers so doživeli še deveti zaporedni poraz; tokrat so s 85:107 klonili proti New York Knicks. Kristaps Porzingis je za kratkohlačnike v Madison Square Gardnu dosegel 25 točk. "Ko izgubiš devet tekem zapored, bi se najraje smilil sam sebi, a tega ne smeš narediti. Čaka nas veliko dela, a prepričan sem, da bomo našli odgovor," je dejal trener Los Angelesa, Doc Rivers.

Košarkarji Miami Heat na čelu z Goranom Dragićem so bili tokrat prosti; naslednja tekma jih čaka v sredo, ko bodo v domači dvorani gostili prav najboljšo ekipo vzhoda, Boston.

Kyrie Irving
Kyrie Irving FOTO: AP

Izidi:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers         88:116
New York Knicks - Los Angeles Clippers       107:85
Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves   118:102
Orlando Magic - Indiana Pacers                97:105
Philadelphia 76ers - Utah Jazz               107:86
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers    92:100
Milwaukee Bucks - Washington Wizards          88:99
New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 114:107
Dallas Mavericks - Boston Celtics            102:110 (podaljšek)
San Antonio Spurs - Atlanta Hawks             96:85
Sacramento Kings - Denver Nuggets             98:114

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.