VIDEO: Dončić in Randolph brez milosti proti Edu Muriću za uvodno evroligaško zmago Reala v Carigradu

Košarkarji madridskega Reala so na krilih izjemnega dvojca Luka Dončić - Anthony Randolph prišli do svoje uvodne zmage v novi evroligaški sezoni, potem ko so v Carigradu brez večjih težav z izidom 88:74 ugnali tamkajšnji Anadolu Efes, za katerega je sploh prve minute v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju zbral še en zlati slovenski reprezentant Edo Murić.

Izjemno razpoloženi Luka Dončić je k uvodni evroligaški zmagi madridskega Reala na gostovanju v Carigradu pri Anadolu Efesu, kjer igra še en slovenski reprezentant Edo Murić, prispeval 27 točk ob statističnem indeksu 32 (za dve točki 6:8, za tri točke 3:6, prosti meti 6:7). Lukov soigralec pri Realu Anthony Randolph je ob 8 skokih zbral 12 točk, medtem ko je v dresu Efesa Edo Murić v 12 minutah igre dosegel 3 točke in 2 skoka.

Luka Dončić je bil znova nerešljiva uganka za nasprotnikovo obrambo, saj je proti Anadolu Efesu v Carigradu dosegel 27 točk ob odličnem metu iz igre in izza črte 6,75. Komaj 18-letni Ljubljančan je za dve točki metal 6:8, za tri pa 50-odstotno 3:6, medtem ko je s črte prostih metov zgrešil le en poskus (6:7). Statistični indeks 32 dovolj zgovorno priča o še eni bleščeči predstavi enega največjih košarkarskih talentov na svetu, pri tem pa mu je izdatno pomagal reprezentančni kolega Anthony Randolph, ki je ob 12 doseženih točkah zbral še 8 skokov. 

Luka Dončić

Izjemni Luka Dončić tudi na klubski ravni ne popušča. K uvodni zmagi madridskega Reala v novi evroligaški sezoni na gostovanju pri turškem Anadolu Efesu je 18-letni čudežni deček prispeval 27 točk. (Foto: AP)

Dvoboj v turški prestolnici je bil za slovenske košarkarske sladokusce še toliko bolj zanimiv, saj je na strani poražencev sploh prvič med evroligaško smetano nastopil 26-letni Edo Murić, ki mu je trener Efesa Velimir Perasović namenil 12 minut. V tem času je še en od zlatih slovenskih fantov vknjižil tri točke in dva skoka.

 

 

 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
CastrumFF 13.10.2017 10:01:41
S kakšno neverjetno eleganco in zrelostjo igra Luka. Fenomen!
Več komentarjev