Košarka

VIDEO: Dončić in Randolph brez milosti proti Edu Muriću za uvodno evroligaško zmago Reala v Carigradu

Carigrad, 12. 10. 2017 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji madridskega Reala so na krilih izjemnega dvojca Luka Dončić - Anthony Randolph prišli do svoje uvodne zmage v novi evroligaški sezoni, potem ko so v Carigradu brez večjih težav z izidom 88:74 ugnali tamkajšnji Anadolu Efes, za katerega je sploh prve minute v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju zbral še en zlati slovenski reprezentant Edo Murić.

Izjemno razpoloženi Luka Dončić je k uvodni evroligaški zmagi madridskega Reala na gostovanju v Carigradu pri Anadolu Efesu, kjer igra še en slovenski reprezentant Edo Murić, prispeval 27 točk ob statističnem indeksu 32 (za dve točki 6:8, za tri točke 3:6, prosti meti 6:7). Lukov soigralec pri Realu Anthony Randolph je ob 8 skokih zbral 12 točk, medtem ko je v dresu Efesa Edo Murić v 12 minutah igre dosegel 3 točke in 2 skoka.
Luka Dončić je bil znova nerešljiva uganka za nasprotnikovo obrambo, saj je proti Anadolu Efesu v Carigradu dosegel 27 točk ob odličnem metu iz igre in izza črte 6,75. Komaj 18-letni Ljubljančan je za dve točki metal 6:8, za tri pa 50-odstotno 3:6, medtem ko je s črte prostih metov zgrešil le en poskus (6:7). Statistični indeks 32 dovolj zgovorno priča o še eni bleščeči predstavi enega največjih košarkarskih talentov na svetu, pri tem pa mu je izdatno pomagal reprezentančni kolega Anthony Randolph, ki je ob 12 doseženih točkah zbral še 8 skokov. 

Izjemni Luka Dončić tudi na klubski ravni ne popušča. K uvodni zmagi madridskega Reala v novi evroligaški sezoni na gostovanju pri turškem Anadolu Efesu je 18-letni čudežni deček prispeval 27 točk.
Izjemni Luka Dončić tudi na klubski ravni ne popušča. K uvodni zmagi madridskega Reala v novi evroligaški sezoni na gostovanju pri turškem Anadolu Efesu je 18-letni čudežni deček prispeval 27 točk. FOTO: AP
Dvoboj v turški prestolnici je bil za slovenske košarkarske sladokusce še toliko bolj zanimiv, saj je na strani poražencev sploh prvič med evroligaško smetano nastopil 26-letni Edo Murić, ki mu je trener Efesa Velimir Perasović namenil 12 minut. V tem času je še en od zlatih slovenskih fantov vknjižil tri točke in dva skoka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Castrum
13. 10. 2017 10.01
+10
S kakšno neverjetno eleganco in zrelostjo igra Luka. Fenomen!
AlanTuring
13. 10. 2017 09.00
+8
Kot sem rekel super košarkaš ! Samo naj se brusi v Evropi in potem naj gre v NBA pa bo razbijal.
ondskan
13. 10. 2017 11.23
+2
hmmm...se popolnoma strinjam ampak po drugi strani pa misli, da je res izreden talent, ki ne bi v NBA bil zgolj številka ampak bi mešal štrene. Če bo drugo leto na NBA draftu pol bo sigurno igral, ker bo sigurno pick 1-5.
AlanTuring
13. 10. 2017 11.33
Najboljše za njega bi bilo, da gre v ekipi, ki se na novo sestavlja če gre v ekipo takšno, ki že imajo dosti dobre igralce ter menjave se ne bo nič naigral.. Da bi bil najboljši igralec v NBA pa res ne more doseziti takšnega nivoja..ampak lahko bi bil igralec, ki ga ekipa potrebovala in tako pridobil slavo. Kot "glavni" igralec ekipe bi malo težko, priznam. Ker v NBA PG npr. so zelo hitri, izjemni dribleri, šut bo itak pridobil ampak ima spet dober, potem tisto podiranje noter, da dajo koš je res kar mu malo manjka..