VIDEO: Trojka 'brutalnega' in 'smrtonosnega' Dončića obšla svet, Luka pravi: Imel sem srečo ...

Real Madrid je dobil španski derbi v košarkarski Evroligi in s 87:75 ugnal Barcelono. Slovenski reprezentant Luka Dončić je navdušil domačo dvorano s 16 točkami, še posebej pa s tremi, ki jih je dosegel ob metu s svoje polovice.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Na treningih velikokrat meče tako. Po treningih stavimo in mečemo trojke s sredine igrišča in res velikokrat zadene. A da ti to uspe na tekmi, je nekaj povsem drugega. Brutalno je bilo.
Fabien Causeur, branilec Reala

Po velikem razočaranju in porazu na zadnjem "El Clasicu" je Luka Dončić dejal, da bi vse svoje točke in izvrstno predstavo zamenjal za zmago nad veliko nasprotnico Barcelono. Beli balet se je na čelu s slovenskim reprezentantom na velikem španskem derbiju v Evroligi oddolžil Kataloncem, Dončićevih 16 točk in sedem skokov pa je ostalo kar malce v senci neverjetnega meta s svoje polovice.

"Tekma je bila zelo trda. Zelo smo zadovoljni z zmago," je nemudoma po obračunu v domači dvorani povedal Dončić. "Trojka? Imel sem veliko sreče. Vseeno je šlo za met z nasprotnikove črte za tri točke. Takšne mete vadim na treningih s (Fabienom) Causeurjem in Facujem (Facundom Campazzom), a gre bolj za metanje kar tako. Takšen koš lahko nasprotnika kdaj malce potolče. Čeprav se lahko Barca vedno vrne in spet pride v tekmo. Uspelo nam je zdržati in zmagati," je nadaljeval šele 18-letni Ljubljančan, ki ga je v zadnjih dneh mučila bolezen, vrnil pa se je v velikem slogu. Španske kolege je zanimalo, kje je našel moč za eno od tekem sezone. "Kje? Na koncu koncev gre za ljubezen do košarke. Želim si le igrati ta šport. Še veliko tekem nam je ostalo. Šele začeli smo. Smo v decembru in ostajajo še štirje meseci tekmovanja. Vse skupaj se je šele začelo!" je dodal Dončić.

Laso: Dončićev koš vreden toliko kot trojka Thompkinsa
Trener Pablo Laso je, kot praktično vedno, ostal na trdnih tleh in ni preveč pohvalil bisera slovenske košarke. "Na koncu koncev je takšen koš vreden toliko kot ena trojka, ki jo je denimo sam iz kota zadel (Trey) Thompkins," se je Dončićevega neverjetnega koša iz zaključka tretje četrtine spomnil trener kraljevega kluba. "Moja prva reakcija je bila, da sem nekaj navodil dal enemu drugemu igralcu, točno Thompkinsu. Za dobro igranje košarke moraš vse reči delati dobro, ne le zadevati. Gre za srečo, a on (Dončić) ima to samozavest, da bo zadel. Lahko bi rekel kaj obratnega, a ne gre za koš, na katerega bi se zelo pripravljal ... Kot trener pa se moram osredotočiti na vseh 40 minut."

Spletna omrežja so "ponorela", ko je Dončićev met z lastne polovice zadel cilj, po končni zmagi s 87:75 pa so ga poleg navijačev na medmrežju pohvalili tudi soigralci in celo nasprotniki iz tabora največjih rivalov. Iz ZDA se je kljub poškodbi, ki jo je staknil na tekmi v Brooklynu, navdušen oglasil latvijski as New York Knicks, Kristaps Porzingis. "Vau, ta fantič je NEVERJETEN ... Luka Dončić, bravoo!" je prek spleta navdušenje nad videnim izrazil Porzingis.

"Na treningih velikokrat meče tako. Po treningih stavimo in mečemo trojke s sredine igrišča in res velikokrat zadene," je medijem razkril branilec Reala Fabien Causeur. "A da ti to uspe na tekmi, je nekaj povsem drugega. Brutalno je bilo. Dal nam je samozavest, da smo v zadnji četrtini pobegnili že na 20 točk."

Pierre Oriola je iz gostujočih vrst sporočil: "Spet je pokazal, da je izjemen igralec. Smrtonosen. Odstopa od ostalih, sicer pa so dobre tekme odigrali tudi Campazzo, Thompkins in Felipe Reyes."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 130
ochi 16.12.2017 14:28:47
lep resume za nabor v nba. upam, da bo tam lahko cvetel naprej.
Več komentarjev