Košarka

VIDEO: Dragić do osebnega rekorda, Miami pa je že pri 11. zaporedni zmagi

Minnesota, 07. 02. 2017 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenski košarkar Goran Dragić je v ligi NBA na gostovanju v Minneapolisu popeljal ekipo Miami Heat do enajste zaporedne zmage (115:113). Dragić je dosegel kar 33 točk, od tega rekordnih sedem trojk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami Heat je trenutno najbolj vroče moštvo lige, zabeležili so že enajsto zaporedno zmago. Goran Dragić je bil izjemno razpoložen, dosegel je 33 točk (met 9/17), od tega rekordnih sedem trojk, in pomagal Miamiju do zmage nad Minnesota Timberwolves s 115:113. Ljubljančan je bil v 35 minutah igre blizu dvojnemu dvojčku, v statistiko je dodal še devet podaj in dva skoka. Hassan Whiteside je k zmagi dodal 19 točk in 13 skokov. Dragić je tako že na 15. tekmi zapored dosegel vsaj eno trojko, kar je njegov najdaljši niz v karieri NBA. Prvič pa mu jih je na eni tekmi uspelo doseči kar sedem. Miami ima drugi najdaljši niz zmag v sezoni, Golden State jih je v januarju nanizal 12. Košarkarji Miamija so tako z odliko opravili prvo od štirih tekem v gosteh; naslednja jih čaka v sredo, ko bodo gostovali pri Milwaukee Bucks.

Slovenski reprezentant je v pogovoru z novinarji po tekmi priznal, da je trenutno v najboljši formi v življenju. "Imel sem odlično poletje, počutim se zelo udobno, nimam velikih nihanj v igri, tako da lahko rečem, da sem v življenjski formi. Prve tri trojke, ki sem jih zadel, so bile enostavne, saj obramba ni bila blizu, tudi v nadaljevanju pa sem dobro izkoristil priložnosti, ki so mi jih ponudili. Bil je eden tistih večerov, ko igraš z veseljem in se zelo zabavaš."

Gorana Dragića je pohvalil tudi njegov trener Eric Spoelstra: "Brez dvoma je v zadnjem času občutno napredoval, tako mentalno kot fizično. Je bolj samozavesten, njegova igra je na višji ravni in vse skupaj se odraža v zmagah in dobrih predstavah ekipe."

New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić, so doma gostili Los Angeles Lakers in izgubili s 107:121. Vujačić je na voljo dobil zgolj eno minuto na parketu, v tem času pa je v statistiko vpisal en skok. Detroit Pistons so s 113:96 premagali Philadelphia 76ers, a Slovenec v dresu Detroita Beno Udrih ni dobil priložnosti za igro.

Indiana je premagala Oklahomo, Paul George je zbral 21 točk in osem skokov, pri gostih je bil Russell Westbrook blizu trojnemu dvojčku: 27 točk, 18 skokov, 9 podaj.

Kazen za trenerja Kerra
Steve Kerr, trener lanskih finalistov severnoameriške košarkarske lige NBA ter najboljše ekipe to sezono Golden State Warriros, bo moral v blagajno lige prispevati 25.000 ameriških dolarjev. Kazen si je prislužil na tekmi proti Sacramentu, ko je najprej žalil sodnike, po izključitvi pa ni hotel zapustiti parketa. Njegovi varovanci so izgubili s 106:109.

Izidi:
Minnesota Timberwolves - Miami Heat             113:115
New York Knicks - Los Angeles Lakers            107:121
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers            113:96
Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder           93:90
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers        135:140 (podaljšek)
Atlanta Hawks - Utah Jazz                        95:120
Toronto Raptors - Los Angeles Clippers          118:109
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns             111:106
Denver Nuggets - Dallas Mavericks               110:87
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs            89:74
Sacramento Kings - Chicago Bulls                107:112

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
07. 02. 2017 08.55
+21
RESPECT GORANE!!!!!Le tako naprej..mislim da če gredo bucksi skoz lahko zmagovalni niz nadaljujejo vse do raket..potem jih pa čaka malo težji razpored.gledal tekmo clevelanda in washingtona pričakoval sem dobro tekmo a bila je odlična.tako da se mi je splačalo skrajšati spanec za 3 ure..GO CAVS!!!!