VIDEO: Dragić o svojem 'sostanovalcu': Dončić je še otrok, gleda risanke in Prijatelje

Slovenski košarkarji so z zmago v četrtfinalu EP proti Latviji poskrbeli, da je športna Slovenija v torek zvečer dihala kot ena, a Goran Dragić in soigralci se zavedajo, da medalje še nimajo obešene okrog vratu. V en glas poudarjajo, da se zdaj njihova pot do kolajne šele začenja.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Goran Dragić

Goran Dragić (Foto: AP)

Latvija je bila brez dvoma najtežji tekmec na tem evropskem prvenstvu, a tako kot predhodnih šest je tudi ona morala na koncu priznati premoč. Kristaps Porzingis in preostali latvijski košarkarji poraza niso sprejeli najbolj športno. "Vedeli smo, da nas bodo provocirali. So pač taka ekipa, in to so pokazali že na prejšnjem evropskem prvenstvu. Tedaj so se spravili na mojega brata Zorana, tokrat pa smo ostali mirni in odbili vse njihove napade," je dejal Goran Dragić, ki je v prvem polčasu dobil močan udarec v glavo.

Slovenija se je drugič v zgodovini uvrstila v polfinale EP, še vedno pa čaka na svojo prvo medaljo. Leta 2009 na Poljskem je tekmovanje zaključila z dvema poraza in osvojila četrto mesto. Tedaj je v četrtfinalu premagala Hrvaško, nato pa tesno izgubila s Srbijo in Grčijo.

Po mnenju mnogih nameren. "To je del igre. Je bolelo, a sem stisnil zobe. Med polčasom smo se še enkrat zmenili, da ne smemo nasesti njihovim provokacijam, in zadovoljen sem, da smo se vsi držali navodil," je dodal Dragić. Tudi Jaka Blažič ni mogel mimo na trenutke umazane igre Latvije. "Timma je povsod znan kot zelo nešportni igralec. Pripravili smo se nanj, ohranili smo hladne živce in prišli do pomembne zmage, ki nam je prinesla boj, če lahko rečem, z bolj kulturnimi Španci v četrtek. Med polčasom nam je kapetan povedal nekaj krepkih, prvič v življenju pa sem videl tudi jeznega Vidmarja. To so bile prave besede v pravem trenutku, ki so nam dale zagon za nadaljevanje," je dejal Blažič in dodal, "tekma s Španijo bo zagotovo težka, toda mi smo odločeni, da osvojimo to medaljo, ki si jo vsi tako želimo."

Kristaps Porzingis

Kristaps Porzingis (Foto: AP)

Na novinarsko konferenco po tekmi sta prišla Goran Dragić in selektor Igor Kokoškov. Slednji je uvodoma povedal, da je zelo vesel zmage, da ga čez dva dni čaka ena najboljših ekip na prvenstvu, nato pa sta oba odgovarjala na vprašanja o Luki Dončiću.

Slovenija in Španija sta se na trinajstih evropskih prvenstvih srečali šestkrat. Dvakrat so zmagali Slovenci, štirikrat pa Španci. Zanimivo, da je Španija v zadnjih petih primerih, ko je premagala Slovenijo, nato osvojila medaljo. Prenos polfinala v četrtek ob 20. uri na Kanalu A in VOYO.

Povsem logično, saj 18-letni Ljubljančan iz tekme v tekmo bolj navdušuje košarkarski svet in potrjuje izjemno nadarjenost. S 27 točkami proti Latviji je postavil rekord na evropskih prvenstvih med osemnajstletniki – Arvidas Sabonis jih je pri 19 letih dal 28 (1983), Dražen Petrović pa je imel na EP 1983 pri enaki starosti kot Dončić povprečje 13,4 točke, medtem ko jih ima Dončić zdaj 15,7 (7,7 skoka, 3,1 podaje). Prvi je bil na vrsti kapetan: "Luka je po mojem mnenju najboljši evropski igralec med osemnajstim in petindvajsetim letom. Vsako tekmo igra z neverjetno mirnostjo in preudarnostjo. Žoga je pod njegovim vodstvom vedno pod nadzorom. O njem vem veliko, saj si z njim delim sobo. Ne pozabite, da je še otrok; rad gleda risanke in serijo Prijatelji. Vsi v Sloveniji smo navdušeni, da ga imamo." Nato je spregovoril še Igor Kokoškov: "Neverjeten talent je, pravi diamant, in vesel sem, da ga imam. Ko smo ga povabili v reprezentanco, smo mu povedali, da bo imel vlogo, kakršne še ni imel v karieri. Raste z reprezentanco in reprezentanca z njim. To prvenstvo je del njegovega razvoja. Še naprej mora delati kot doslej in ostati isti. Le nebo je njegova meja."

Slovenija - Češka košarka dvorana Tabor Maribor - 8

Luka Dončić (Foto: Miro Majcen)

Prijavnica

  • Moški
    Ženska
  • S klikom na gumb ODDAJ PRIJAVNICO se strinjam s splošnimi pogoji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 203
 
jafalical 14.09.2017 10:25:26
Res dobra ekipa!!Takih že dolgo, dolgo nismo imeli priloznosti videti.Fantje so neverjetni.Vsi skupaj enkratni.Tekme so res dobre in z veseljem gledamo.Vsem skupaj cestitke in poleg fantov, kot sta Dragič, Dončič...vsekakor tudi brez Randolpha, Prepeliča...,tudi ostali v ekipi Murić.Čančar,Blažič,... ki so pravtako izvedli precej, precej dobrih potez, ne bi fantoma, kot sta Dragić, Dončič vse to uspelo.Čestitke fantom!
Več komentarjev