Košarka

VIDEO: Dragićevih 17 točk premalo za uspeh v Torontu

Toronto, 05. 11. 2016 08.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v ligi NBA s svojim moštvom Miami Heat gostoval v Kanadi pri Toronto Raptors. Slednji so zmagali s 96:83, Dragić pa je v 36 minutah na parketu za goste dosegel 17 točk. Poraz je doživelo tudi moštvo Golden State Warriors.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miami je v Torontu dosegel le 83 točk, od tega Goran Dragić 17, v statistiko je slovenski košarkar vpisal še po pet skokov in podaj, na parketu je bil kar 36 minut.  V domači dvorani je blestel DeMar DeRozan, ki v povprečju dosega po 35,8 točke na tekmo, Miamiju pa jih je nasul 34. To je bila zanj še peta zaporedna tekma z najmanj 30 točkami, kar pomeni, da gre za najboljši tovrsten niz na uvodu v sezono, vse odkar je Michaelu Jordanu uspelo v sezoni 1986/87 doseči vsaj 30 točk na šestih zaporednih tekmah. "Seveda sem slišal za ta Jordanov dosežek. Kar ne morem verjeti, kaj mi je uspelo," je dejal DeRozan. Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka šele v ponedeljek, ko bodo gostovali pri ekipi Oklahoma City Thunder.

Tudi New York Knicks, katerih član je Saša Vujačić, so odigrali tekmo v gosteh pri Chicago Bulls. Newyorčani so zmagali s 117:103, Vujačić je na parket stopil za minuto, a je njegova statistika ostala prazna. Naslednjo tekmo bodo kratkohlačniki odigrali v nedeljo v domači dvorani, v goste pa prihajajo košarkarji Utah Jazz.

Dallas Mavericks še naprej ostajajo brez zmage v novi sezoni lige NBA. A tokrat niso izgubili le tekme, Portland Trail Blazers so v gosteh zmagali s 105:95, temveč tudi prvega zvezdnika Nemca Dirka Nowitzkija, ki se je vnovič poškodoval. Osemintridesetletnik po polčasu ni več stopil na parket, saj si je obnovil poškodbo Ahilove tetive, tako da je ostal v slačilnici. "Šele čez nekaj dni, ko bo Nowitzki opravil vse zdravniške preglede, bo znano, kako resna je poškodba," je po tekmi dejal trener teličkov, Rick Carlisle.

Lanski finalisti prvenstva Golden State Warriors, ki so bili najboljša ekipa rednega dela lige, so doživeli še drugi poraz to sezono. Potem ko so klonili na svoji uvodni tekmi, so tokrat izgubili še na gostovanju v Staples Centru. Los Angeles Lakers so namreč vknjižili prepričljivo zmago s 117:97. Lou Williams in Julius Randle sta vsak k zmagi jezernikov prispevala po 20 točk, novi trener Luke Walton pa je požel veliko zmago na svoji prvi tekmi proti nekdanji ekipi. Randle je točkovnemu zbiru dodal še 14 skokov, jezerniki pa so s pridom izkoristili porazno strelsko formo prvega zvezdnika bojevnikov, Stephena Curryja. Curry, dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA, je zgrešil vseh deset metov za tri točke, s čimer je končal tudi izjemen niz 157 tekem, na katerih je zadel vsaj eno trojko. Curry je končal pri le 13 točkah, 11 podajah in osmih skokih.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

Izidi:
Toronto Raptors - Miami Heat                   96:87
Chicago Bulls - New York Knicks               104:117
Washington Wizards - Atlanta Hawks             95:92
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets              95:99
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers       88:99
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns           111:112 (podaljšek)
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers      95:105
Utah Jazz - San Antonio Spurs                  86:100
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors    117:97

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
05. 11. 2016 18.15
-2
go warriors go......hahahahhaah...in štefka je metala za 3pt. 0-10..haahahah...bravo mvp!!!!!!!!
JAMES23
05. 11. 2016 18.16
-1
res pa je da bo ast....mel več kokr prej saj je tu durant....