Košarka

VIDEO: Edo Murić si želi, da bi vsaka četrtina bila takšna kot zadnja proti Makedoniji

Maribor, 25. 08. 2016 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.G./M.F.
Komentarji
3

Slovenski košarkarji v pripravah na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Turčija, Romunija, Finska in Izrael, ostajajo neporaženi. V sredo je v mariborski dvorani Tabor padla Makedonija (82:67). Slovence v Stožicah 31. avgusta čaka prva kvalifikacijska tekma proti reprezentanci Kosova.

Še pred začetkom kvalifikacij sicer četo srbskega trenerja Igorja Kokoškova čaka zadnja pripravljalna tekma s Črno goro. Makedonci so se v Mariboru izkazali za trdega nasprotnika, Goran Dragić in preostala druščina pa so kvaliteto pokazali v zadnji četrtini, s katero so rešili karkšne koli dvome o zmagovalcu. "Vesel sem, da smo zmagali, in še naprej ostajamo neporaženi. Tekma zagotovo ni bila lahka, saj ima Makedonija zelo dobro ekipo, kar so pokazali na obeh tekmah, tako na torkovi, kot tudi na sredini. V zadnji četrtini smo zaigrali tako, kot želimo igrati, in težiti moramo k temu, da vse četrtine odigramo na takšen način. Če nam to uspe, bo lažje vsem, nam in navijačem. Pred nami je še nekaj treningov, sobotna tekma s Črno goro pa bo zagotovo najtežja do zdaj. Poskusili bomo zmagati, ostati stoodstotni v izkupičku zmag in s to veliko samozavestjo pričakat šest kvalifikacijskih tekem," je obrazložil Edo Murić.

Najboljši strelec tekme proti Makedoniji Klemen Prepelič je dodal: "V tretji četrtini smo s pomočjo druge peterke zaigrali bolj agresivno, si priigrali prednost osmih točk in zadeli tudi nekaj odprtih metov. Naše vodstvo je naraslo in bilo je precej lažje zaključiti tekmo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

taurus111
25. 08. 2016 16.31
-4
OD kdaj pa ima Kosovo in Metohija reprezentanco ? Prvič slišim ? Če bi Makedonci zadeli pol zgrešenih metov bi naši izgubili !
catman
25. 08. 2016 16.03
-5
Res je, vsaka bi lahko bila takšna, če bi bil Zdovc selektor.
Racio
27. 08. 2016 21.35