Košarka

Dramatična zmaga Fenerbahčeja nad Realom in Dončićem, Dragić poražen iz Kazana

Istanbul, Kazan, 01. 12. 2016 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V tekmi kroga je bil istanbulski Fenerbahče v zadnjih sekundah srečnejši od Real Madrida, pri katerem je Luka Dončić zaman iskal pot do koša in v napeti končnici ni uspel prevesiti tehtnice v madridsko korist (78:77). Unics Kazan je v zadnji četrtini povsem nadigral milansko Olimpio in Zorana Dragića (100:79).

Zoran Dragić v akciji na eni od prejšnjih tekem Evrolige.
Zoran Dragić v akciji na eni od prejšnjih tekem Evrolige. FOTO: AP

Unics Kazan je z več kot 20 točkami naskoka odpravil EA7 Emporio Armani Milano, ki je z novim porazom že v precejšnjih težavah. 25 točk je Italijanom nasul Keith Langford in Unics je s tretjo zmago v evropski sezoni močno pokvaril načrte Milančanom v boju za napredovanje. Do tretje četrtine je bil izid še skorajda poravnan (73:69), Rusi pa so močno pritisnili na plin v zadnji četrtini in dobili dvoboj z delnim izidom 27:10. Z 18 točkami se je izkazal tudi Vadim Panin, medtem ko je Quino Colom podelil 12 podaj. Zoran Dragić je bil med vidnejšimi posamezniki pri Olimpii z desetimi točkami in petimi skoki, še trikrat je Ljubljančan podal soigralcem, od katerih je največ (16) točk dosegel Jame McLean. Še kako očitno so Italijani pogrešali poškodovanega Alessandra Gentileja

Težko pričakovani dvoboj Fenerbahčeja in madridskega Reala ni razočaral. 1,7 sekunde pred iztekom tekme kroga je James Nunnally z zadetim prostim metom prelomil tekmo v korist istanbulskega moštva, ko pa je zadonela sirena, se je lahko začelo veliko slavje (78:77). Nunnally je bil tudi najboljši strelec obračuna z 18 točkami, zgrešil je le dva meta iz igre in še petkrat skočil ter dvakrat podal. V vrstah kraljevega kluba mu je najbolj sledil Anthony Randolph, ki je s kar 13 točkami v zadnji četrtini skupaj s soigralci grozil Turkom, a bil na koncu prekratek. Morda bi s kakšno točko Luka Dončić prevesil tehtnico na stran Madrida, a je biser slovenske košarke ostal le pri dveh skokih, podaji ter izgubljeni žogi. Gostje so objokovali nepotrebno osebno napako Jayceeja Carrolla, ki je odprla pot do odločilnih točk Fenerja. Ta je imel kar nekaj težav z obrambo Reala, ki jo je na parket od prve minute poslal trener Pablo Laso, a je domačim na koncu le uspelo razveseliti dvorano Ülker na vzhodni strani Bosporja.

Izidi 10. kroga Evrolige:

Unics Kazan ‒ EA7 Olimpia Milano 100:79
Dragić 10 točk, 5 skokov, 3 podaje, 1 ukradena in 2 izgubljeni žogi v 29 minutah

Fenerbahče ‒ Real Madrid 78:77
Dončić 0 tč., 2 sk., 1 pod. in 1 izg. žoga v 15 min.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.