Košarka

VIDEO: Durant se je ob tesni zmagi Bojevnikov v Torontu osmešil z zabijanjem, raper Drake izkoristil priložnost za provokacijo

Toronto, 14. 01. 2018 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so v noči s sobote na nedeljo gostovali v Torontu in 19. zmagali na gostovanjih. Čeprav so zapravili prednost 27 točk ob polčasu, so zdržali do konca in proti drugi ekipi vzhodne konference slavili s 127:125. Domačini so imeli po koncu tekme veliko povedati čez sodnike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klay Thompson je k zmagi prispeval 26 točk, Kevin Durant pa točko manj. Po dveh tekmah odsotnosti se je vrnil tudi zvezdnik Stephen Curry, ki se je izkazal s 24 točkami. "Odigrali smo izvrsten prvi polčas. Najverjetneje najboljši napadalni polčas, kar ga kdaj koli pomnim," je predstavo Bojevnikov v prvih 24 minutah tekme, v katerih so dosegli kar neverjetnih 81 točk (največ po letu 1990), opisal trener Steve Kerr

Domači voz je vlekel nihče drug kot prvo ime Raptors DeMar DeRozan, ki se je na koncu zaustavil pri 42 točkah. Prav DeRozan je vrnil Toronto v igro in mu pomagal ujeti vlak ter se več kot dve minuti pred koncem približati na 119:121, a na koncu mu je s soigralci zmanjkalo časa za preobrat, tako da so Raptors še osmič zapored izgubili proti Bojevnikom.

"V drugem polčasu so igrali naravnost neverjetno. Ob polčasu smo vedeli, da se ne bodo kar predali. A nismo si mislili, kakšen niz jim bo uspel," je tekmece pohvalil Curry, DeRozan in soigralci pa so po tekmi govorili le o sodnikih. "Res ne vem, kako je to mogoče. Na parketu sem se počutil, kot da igram proti osmim naenkrat. Nekaj sodniških odločitev danes je bilo enostavno groznih," je dejal DeRozan. Pridružil pa se mu je tudi trener domačih Dwane Casey: "Neverjetno je, da ti sodnik odvrne: 'Nisem videl.' ali pa 'Ni bila moja poteza' ..."

Tekmo si je ogledal tudi domačin, raper Drake, ki je ob robu igrišča večkrat provociral Duranta. Ko je ta grdo zgrešil neoviran poskus zabijanja, je Kanadčan vstal s svojega sedeža in Durantu zabrusil: "To je bilo umazano." Drake je sicer velik ljubitelj košarke, na roko si je dal nedavno celo tetovirati številki Curryja in Duranta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

Uspešen debi LaVina v dresu Chicaga
Košarkarji Chicaga so po polovici sezone le dočakali debi poletne okrepitve Zacha LaVina. Biki so sezono začeli skromno po vseh težavah s poškodbami, z vrnitvijo Nikole Mirotića pa je njihova krivulja šla navzgor. Zdaj pričakujejo še boljšo igro in rezultate, ko je zanje debitiral LaVine. Ta je ob zmagi Bikov nad Detroitom (107:105) v 19 minutah igre vknjižil 14 točk, k temu pa je 22-letni organizator igre dodal še dve podaji. Izkazal se je predvsem pri metu za tri točke (3-4). Chicago z LaVinom in Mirotićem še lahko upa na končnico, za osmim mestom na Vzhodu namreč Biki zaostajajo za šest zmag.

Izidi sobotnih tekem:
Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 101:107 (podaljšek)
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 126:105
Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 91:101
Toronto Raptors - Golden State Warriors 125:127
Washington Wizards - Brooklyn Nets 119:113 (podaljšek)
Chicago Bulls - Detroit Pistons  107:105
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 112:80

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.