Košarka

VIDEO: 'Gospod popolni' Zoran Dragić drugič v karieri najkoristnejši igralec kroga v Evroligi

Carigrad, 13. 01. 2018 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po tem, ko je iz kroga v krog v Evroligi navduševal mladi slovenski as madridskega Reala Luka Dončić, se je na prvih straneh medijev Ljubljančanu pridružil še njegov izkušenejši someščan Zoran Dragić. "Zoki" je blestel na obračunu Anadolu Efesa s Crveno zvezdo in drugič v karieri osvojil laskavo priznanje za najkoristnejšega igralca kroga.

Prvič je bil Zoran Dragić "MVP" marca 2014, ko se je na tekmi z Unicajo Malago izkazal ravno proti svojim trenutnim delodajalcem, navijači Anadolu Efesa pa so v petek proslavljali Ljubljančanovo predstavo na obračunu s Crveno zvezdo (104:95).

Dragić (na fotografiji) se je po prestopu iz Milana v Carigrad očitno izvrstno znašel v novi sredini.
Dragić (na fotografiji) se je po prestopu iz Milana v Carigrad očitno izvrstno znašel v novi sredini. FOTO: AP

V Carigradu je slovenski reprezentant dosegel 24 točk ob stoodstotnem metu, tudi zato so ga pri Evroligi ob objavi novice o najkoristnejšem igralcu kroga označili za "gospoda Popolnega".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dragić, ki je zaradi poškodbe izpustil lansko evropsko prvenstvo, po slovesu od Milana spet kaže odlične predstave, ki so vsaj malce razveselile navijače njegovega novega kluba. Anadolu Efes je namreč globoko pri dnu lestvice, kjer zadnje mesto sicer zaseda ravno AX Armani Exchange Olimpia.

"Ob tem, ko je njegova ekipa zasedala dno lestvice in krvavo potrebovala spodbudo, je bila noč brezhibnega zadevanja Zorana Dragića kot naročena za Anadolu Efes," so Dragića po eni najboljših predstav v karieri še pohvalili na spletni strani tekmovanja. Statistični indeks 34 je najvišji v karieri 28-letnega košarkarja, ki je tudi pred slabimi štirimi leti v dresu Unicaje prispeval 24 točk.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
13. 01. 2018 18.06
+1
statistično že (index 34),ampak na spletni strani eurobasketa je pa igralec kroga Nick Calathes(PAO),ki je sicer imel index 31.
lodz68
13. 01. 2018 16.47
+4
Bravo,čestitke !!!! Upajmo da bo nadomestil brata v reprezentanci !!!
The Dude
13. 01. 2018 22.59
-1