VIDEO: 'Gospod popolni' Zoran Dragić drugič v karieri najkoristnejši igralec kroga v Evroligi

Po tem, ko je iz kroga v krog v Evroligi navduševal mladi slovenski as madridskega Reala Luka Dončić, se je na prvih straneh medijev Ljubljančanu pridružil še njegov izkušenejši someščan Zoran Dragić. "Zoki" je blestel na obračunu Anadolu Efesa s Crveno zvezdo in drugič v karieri osvojil laskavo priznanje za najkoristnejšega igralca kroga.

Prvič je bil Zoran Dragić "MVP" marca 2014, ko se je na tekmi z Unicajo Malago izkazal ravno proti svojim trenutnim delodajalcem, navijači Anadolu Efesa pa so v petek proslavljali Ljubljančanovo predstavo na obračunu s Crveno zvezdo (104:95).

Zoran Dragić

Dragić (na fotografiji) se je po prestopu iz Milana v Carigrad očitno izvrstno znašel v novi sredini. (Foto: AP)

V Carigradu je slovenski reprezentant dosegel 24 točk ob stoodstotnem metu, tudi zato so ga pri Evroligi ob objavi novice o najkoristnejšem igralcu kroga označili za "gospoda Popolnega".

Dragić, ki je zaradi poškodbe izpustil lansko evropsko prvenstvo, po slovesu od Milana spet kaže odlične predstave, ki so vsaj malce razveselile navijače njegovega novega kluba. Anadolu Efes je namreč globoko pri dnu lestvice, kjer zadnje mesto sicer zaseda ravno AX Armani Exchange Olimpia.

"Ob tem, ko je njegova ekipa zasedala dno lestvice in krvavo potrebovala spodbudo, je bila noč brezhibnega zadevanja Zorana Dragića kot naročena za Anadolu Efes," so Dragića po eni najboljših predstav v karieri še pohvalili na spletni strani tekmovanja. Statistični indeks 34 je najvišji v karieri 28-letnega košarkarja, ki je tudi pred slabimi štirimi leti v dresu Unicaje prispeval 24 točk.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
cekinar 13.01.2018 18:06:10
statistično že (index 34),ampak na spletni strani eurobasketa je pa igralec kroga Nick Calathes(PAO),ki je sicer imel index 31.
Več komentarjev