VIDEO: Kmalu bo šlo zares: Prepelič sporoča: Neumno bi bilo, če bi se s tem zadovoljili, zdaj ko smo tako blizu medalje

Slovenske košarkarje le še nekaj malega loči do izjemno pomembne tekme polfinala Eurobasketa 2017. Nasprotniki so favorizirani Španci, aktualni prvaki in branilci naslova, ki se lahko pohvalijo s kar šestimi NBA-košarkarji. ''Nobenega se ne bojimo in vse spoštujemo,'' opozarja v Carigradu izjemno razpoloženi Klemen Prepelič. Prenos tekme ob 20. uri na Kanalu A in VOYO.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Cilj še ni dosežen, bilo bi neumno, če bi se s tem zadovoljili, zdaj ko smo tako blizu medalje," je jasno sporočilo branilca Klemna Prepeliča. Ovira do zadnje tekme, ki bo v nedeljo zvečer, so branilci naslova, košarkarji Furie. "Španci so izjemna ekipa na vseh položajih. Imajo sedem NBA igralcev (Rodriguez se iz NBA vrača v Evropo, op. p.). Mi se ne bojimo nobenega, dali bomo vse od sebe. Če bomi dali tisto svojo pravo energijo in požrtvovalnost, mislim, da oni tega ne morejo niti prbiližno izenačevati. Tu lahko iščemo svoje prednosti," je našemu novinarju Tadeju Vidrihu v Carigradu še zaupal Prepelič, sicer tretji strelec slovenske reprezntance (povpr. 12,9 točke na tekmo). Košarkar francoskega Levalloisa-Metropolitansa na tem prvenstvu potrjuje sloves ostrostelca in ima z 38,9 odstotki drugi najboljši odstotek meta za tri točke (pred njim je le Jaka Blažič) v slovenski reprezentanci.

"Španci imajo ogromno dobrih stvari, imajo pa tudi slabosti. Predvsem brata Gasol sta slaba v pick'n'roll obrambi, kjer smo mi najmočnejši. Ampak mi se moramo obremenjevati s svojimi stvarmi," je še opozoril Prepelič. Njegov soigralec Luka Dončić, ki je tudi na tem prvenstvu pri vsega 18 letih še enkrat več potrdil svoj nesporni talent, je dodal: "Nobena tekma na prvenstvu ni lahka. Vsi vemo, kakšna je španska ekipa, morali se bomo zelo močno potruditi, da jih bomo lahko premagali."

Čeprav Španija z bratoma Pauom in Marcom Gasolom seje strah in trepet pod obema obročema, statistika razkriva, da je izjemno močno orožje Špancev met za tri točke. Tu se Furia lahko pohvali z neverjetnim 42,1-odstotnim metom za tri točke. Na drugi strani imajo Slovenci 33-odstotni met za tri točke, je pa četa Igorja Kokoškova boljša, ko je govora o metu za dve točki (54,7 % vs. 52,4 %). Slovenska izbrana vrsta je jasno nekoliko slabša, ko je govora o točkah doseženih s klopi. To pomeni, da bo nocoj veliko odvisno od ključnih igralcev slovenske izbrane vrste (Dončić, Dragić, Randolph, Prepelič in Vidmar).

Španci igrajo nekoliko počasnejšo košarko, v napadu pa dosežejo v povprečju tri točke manj kot Slovenci. Kar bi znala biti prednost Slovenije, je dejstvo, da so Španci že kar v letih. Začetna peterka Furie na tem prvenstvu v povprečju šteje kar 33 let.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 46
Rusvaj 14.09.2017 19:45:13
Kaj naj recem?! Rusvaj, pa creve na plot. GREMO
Več komentarjev