Košarka

VIDEO: Kraljeva vrnitev: James prvi mož konjenice ob zmagi nad Miamijem, Dragić prvi strelec ob porazu

Cleveland, Indiana, Orlando, New York, 01. 02. 2018 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški ligi NBA sta se v Quicken Loans Areni pomerili tretje in četrto uvrščena ekipa vzhodne konference. Košarkarji Cleveland Cavaliers pa so po zaslugi prvega zvezdnika LeBrona Jamesa premagali Miami Heat z 91:89. Za poražence je Goran DragIć dosegel 18 točk in bil za Jamesom (24) drugi strelec srečanja.

LeBron James je v zadnjih sekundah zaustavil napad Miamija in preprečil morebiten podaljšek, ali celo zmage Miamija sredi Clevelanda.
LeBron James je v zadnjih sekundah zaustavil napad Miamija in preprečil morebiten podaljšek, ali celo zmage Miamija sredi Clevelanda. FOTO: AP

LeBron James, prvi mož podprvakov košarkarske ekipe NBA Cleveland Cavaliers, je najbolj zaslužen, da so konjeniki z 91:89 dobili dvoboj za tretje mesto vzhodne konference proti Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. James je dosegel 24 točk, ključna pa je bila njegova obramba v zadnjih sekundah tekme, ko je zaustavil Jamesa Johnsona. Košarkarji Clevelanda so tako z zmago začeli dolgo obdobje brez poškodovanega igralca All-Star, Kevina Lova, ki si je zlomil dlan in bo z igrišč odsoten šest do osem tednov.

"Dobro sem vodil žogo, všeč mi je bilo, kako grem na koš. Edini problem je - on je LeBron," je po tekmi dejal Johnson, ki je v zadnjih trenutkih tekme zapravil priložnost za izenačenje Miamija. "Ne verjamem, da bi ga lahko kdo drug zaustavil na takšen način, da bi J.J.-ju tako preprečil pot do obroča," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. "To smo že videli. LeBron ga je pričakal in ga v bistvu na mestu zaustavil. Mislim, da ni drugega igralca v ligi NBA, ki bi lahko to naredil," je z rameni skomignil trener gostov. Prvi strelec Miamija je bil sicer Dragić, ki je zbral 18 točk, Josh Richardson jih je dodal 15.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Žalosten dan za Miami Heat
Nekdanji košarkar severnoameriške lige NBA Rasual Butler in njegova žena, pevka Leah LaBelle sta tik pred zoro izgubila življenji v prometni nesreči. Policija je sporočila, da sta oba umrla na kraju dogodka, potem ko je ob približno pol treh zjutraj Butler izgubil nadzor na vozilom v predmestju Los Angelesa in je avto večkrat prevrnilo. Osemintridesetletni Butler je kariero v ligi NBA začel leta 2002 pri ekipi Miami Heat. Nato je med letoma 2002 in 2016 igral še za Hornets, Clippers, Bulls, Raptors, Pacers, Wizards in Spurs. Njegova žena, 31-letna v Kanadi rojena pevka, je leta 2004 nastopala v resničnostnem šovu American Idol. Živela sta v Studio Cityju. Iz njegovih nekdanjih moštev NBA so ob tragičnem dogodku že izrazili sožalje in obžalovanje ob smrti "enega največjih vzornikov v prvenstvu NBA".

Izidi:
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 91:89
(Goran Dragić: 18 točk, tri skoki, šest podaj za Miami)
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 105:101
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 127:105
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 110:123
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 116:108
Boston Celtics - New York Knicks 103:73
Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 124:108
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 102:88

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
01. 02. 2018 11.45
-1
bravo cavsi!!! gogi si dober sam prosim ne krit lbj..ker vemo kdo je gospodar košarke že par let..wade ti je pa tudi pokazal kolk je star ampak še vedno majstor za tebe..sem pa vesel za miami ker play off jim ne uide ..
krnekilojz
01. 02. 2018 18.05
-2
Ma kaksen leflop choke majster. Zdaj bo ušel v golden state da dobi se kaksen prstan in se duva da je najboljsi