Košarka

VIDEO: Lokomotiv Kuban slavil v Barceloni in izsilil peto tekmo

Barcelona, 22. 04. 2016 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Lokomotiva Kubana iz Krasnodarja so na četrti četrtfinalni tekmi evrolige v gosteh po podaljšku z 92:80 premagali domačo Barcelono. Odločilna peta tekma za uvrstitev na zaključni turnir bo 26. aprila v Krasnodarju.

Ruska ekipa je bila na četrti četrtfinalni tekmi večji del srečanja v vodstvu, po točkah s prostega meta Malcoma Delaneyja 14,5 sekunde pred koncem je vodila s 76:74, toda v zadnjem napadu je izkušeni Juan Carlos Navarro izsilil podaljšek. Bolje so ga začeli gostje iz Kazana, ki so povedli s 83:78, odlični Anthony Randolph pa je dokončno zapečatil usodo Barcelone, saj se je prednost Lokomotiva minuto pred koncem podaljška povečala na enajst točk (89:78). Randolph je bil z 28 točkami, od tega deset v podaljšku, tudi najboljši strelec tekme, za Barcelono jih je Navarro dosegel 19.

Željko Obradović se je s Fenerbahčejem že pred časom uvrstil na zaključni turnir Evrolige.
Željko Obradović se je s Fenerbahčejem že pred časom uvrstil na zaključni turnir Evrolige. FOTO: Reuters

Na zaključni turnir najboljše četverice v letošnji evroligi, ki bo od 13. do 15. maja potekal v Berlinu, so se že prej uvrstili košarkarji Laboral Kutxe, za katere igra slovenski reprezentant Jaka Blažič, ki so s 3:0 v zmagah premagali atenski Panathinaikos, Fenerbahce, ki je prav tako s 3:0 v zmagah ugnal branilca naslova madridski Real, in moskovski CSKA, ki je v četrtfinalu brez izgubljene tekme ugnal Crveno zvezdo.

V prvem polfinalu se bosta na zaključnem turnirju v Berlinu pomerili ekipi Laboral Kutxe in Fenerbahceja, v drugem pa CSKA Moskva še čaka svojega nasprotnika.
 

Izid:
Barcelona - Lokomotiv Kuban  2:2*
80:92 (19:21, 16:19, 19:11, 22:25)

* izid v zmagah

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.