Košarka

VIDEO: Miami Heat po preobratu premagal Los Angeles Lakers, upokojitev dresa Shaquilla O'Neala

Miami, 23. 12. 2016 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Miami Heat so v ligi NBA gostili Los Angeles Lakers in pred domačimi navijači, pred katerimi so ob polčasu slovesno upokojili številko zvezdnika Shaquilla O'Neala, po uvodnem zaostanku za 19 točk na koncu zmagali s 115:107. Goran Dragić je k zmagi v 36 minutah prispeval 21 točk, dva skoka in sedem podaj.

Najbolj razpoložena v dresu vročice sta bila s po 23 točkami in 13 skoki Justise Winslow in Hassan Whiteside, 19 točk je k zmagi, s katero je Miami prekinil niz treh zaporednih porazov, dodal še James Johnson. "Ob upokojitvi Shaqovega dresa so na plan privrela čustva. Zelo sem vesel, da smo bili del njegove upokojitve. Po zaostanku ob polčasu nam je ta slovesnost dala novo energijo, nov zagon," je po tekmi dejal Goran Dragić. Tudi trener Miamija Erik Spoelstra je dejal, da so njegovi varovanci s spoštovanjem spremljali ceremonijo in se lahko na lastne oči prepričali, kaj si želi trener skupaj z njimi zgraditi v prihodnosti. "V dvorani je bilo takšno vzdušje, kot da smo leta 2006. Naši mladi fantje so z velikimi očmi spremljali slovesnost in lahko videli vizijo našega kluba v prihodnosti," je dejal Spoelstra.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

New York Knicks so s 106:95 premagali Orlando Magic, Slovenec v dresu kratkohlačnikov Saša Vujačić pa je imel na voljo le minuto igralnega časa, v katerem je njegova statistika ostala prazna. Indiana Pacers so v domači dvorani s 102:109 izgubili proti Boston Celtics, za katere je Isiah Thomas 14 od svojih skupno 28 točk dosegel v zadnji četrtini. "Četrta četrtina ni za vsakogar. Takrat je igra šele zares pomembna in odločilna. Sam sem le izkoristil ponujeno priložnost. Obožujem takšne tekme, ki se lomijo v zadnjih minutah. In rad sem tisti, ki nase prevzame odgovornost," je dejal Thomas.

Brooklyn Nets so s 101:117 klonili proti lanskim finalistom Golden State Warriors, pri katerih je Kevin Durant zbral 26 točk, devet skokov in sedem podaj. Los Angeles Clippers so s 106:101 premagali San Antonio Spurs, ki so doživeli šele drugi poraz na gostovanjih to sezono.

Izidi:
Miami Heat - Los Angeles Lakers          115:107
New York Knicks - Orlando Magic          106:95
Indiana Pacers - Boston Celtics          102:109
Brooklyn Nets - Golden State Warriors    101:117
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 106:101

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.