Košarka

VIDEO: Miami, spet brez Dragića, tesno izgubil pri San Antoniu, Udrihovih deset točk za zmago nad Oklahomo

New York, San Antonio, 15. 11. 2016 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA so nastopila vsa tri moštva s slovenskimi košarkarji. Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja ni igral za Miami, ki je tesno izgubil pri San Antoniu (90:93), Saša Vujačić ni bil v postavi New Yorka, ki je doma ugnal Dallas (93:77), Beno Udrih pa je dosegel deset točk ob zmagi Detroita proti Oklahomi Cityju (104:88).

Ob odsotnosti Andreja Drummonda je nekdanji član Union Olimpije Avstralec Aron Baynes izvrstno nadomestil poškodovanega zvezdnika, ki ima zvit gleženj. Baynes je ob zmagi v ponedeljek zvečer nad Oklahoma City Thunder zbral 20 točk in osem skokov. Avstralec je le za točko ostal za najboljšim dosežkom v karieri, dobro je ustavil tudi Stevena Adamsa, ki je v 29 minutah zbral vsega štiri točke. To je bila že peta zaporedna domača zmaga za ekipo Bena Udriha, ki se je prav tako izkazal z desetimi točkami ter štirimi skoki in podajami v 18 minutah. Spet je manjkal tudi Reggie Jackson, ki ima težave s kolenom, zato je vsaka zmaga za bate na začetku sezone še kako pomembna in dragocena. Russell Westbrook je sicer držal svoje moštvo v igri s 33 točkami, 15 skoki in osmimi podajami, a ni uspel preprečiti četrtega zaporednega poraza moštva, ki se še močno lovi po bolečem odhodu Kevina Duranta. Razočarala je predvsem začetna peterka: le Victor Oladipo je dosegel več kot štiri točke (skupno devet). Westbrook se je v svojih izjavah po tekmi lotil predvsem porozne obrambe in ne napada.

Dragić z opornico med tekmo z Utah Jazz.
Dragić z opornico med tekmo z Utah Jazz. FOTO: AP

"Ne skrbi me naš napad, ki je dober. Gre za obrambo. Moramo se braniti na visoki ravni, tega pa v tem trenutku ne počnemo," je bil kritičen Westbrook. Pistons so ob polčasu vodili z 59:47, Westbrook je dosegel več kot polovico točk Oklahome (25), a na koncu ni zmogel držati koraka z moštvom iz motornega mesta. Samo en zadet met z razdalje od desetih poskusov prav tako ni bil dovolj za v zadnjem času neprepoznavne goste. Detroit je v tretji četrtini povedel že za 19 točk, gromom pa se je uspelo približati še na 78:68, a zmage domačih jim v Detroitu ni uspelo ogroziti. Dragić je medtem izpustil že drugo tekmo zaradi poškodbe levega gležnja, vendar je že začel s treningi. "Danes sem šel na kolo in opravil krajši trening metov. Sem optimističen, saj je oteklina splahnela in zdravljenje poteka hitreje, kot sem pričakoval," je Dragić povedal ameriškim novinarjem. Vseeno naj bi izpustil še nekaj tekem. Miami bo v tem tednu gostil Atlanto in Milwaukee. Kljub odsotnosti so se njegovi soigralci dobro upirali favoriziranemu San Antoniu. Slednjega je iz zagate rešil Kawhi Leonard (24 točk, 12 skokov), ki je v odločilnih trenutkih zadnje četrtine dosegel pet točk in poskrbel za neulovljivo vodstvo 86:81. Pri Miamiju (2-7), ki je doživel peti zaporedni poraz, so največ točk dosegli Dion Waiters (27), Hassan Whiteside (23 točk, 17 skokov) ter Tyler Johnson (11).

New York brez Saše Vujačića, ki je letos odigral le šest tekem oziroma skupaj nekaj več kot 40 minut - je tekmo proti Dallasu, ki je nastopil brez Dirka Nowitzkega, odločil v tretji četrtini. Kristaps Porzingis je dosegel prvega dvojnega dvojčka v sezoni (24 točk, 11 skokov), Carmelo Anthony pa je dodal 24 točk.

Izidi:

San Antonio Spurs ‒ Miami Heat 94:90
(Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja ni igral za Miami)

Detroit Pistons ‒ Oklahoma City Thunder 104:88
(Beno Udrih 10 točk, 4 skoke, 4 podaje v 18 minutah za Detroit)

New York Knicks ‒ Dallas Mavericks 93:77
(Saša Vujačić ni bil v postavi New Yorka)

Indiana Pacers - Orlando Magic 88:69
New Orleans Pelicans ‒ Boston Celtics 106:105
Utah Jazz ‒ Memphis Grizzlies 96:102
Houston Rockets ‒ Philadelphia 76ers 115:88
Los Angeles Clippers ‒ Brooklyn Nets 127:95

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User416781
16. 11. 2016 09.10
+1
Beno Udrih iz tekme v tekmo letos dokazuje, da še ni za odpis...le priložnost je potreboval...