Košarka

VIDEO: Ne le poteza kroga, Dončićev koš 'iz Ljubljane' izbran za naj potezo meseca decembra

Madrid, Ljubljana, 04. 01. 2018 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za Luko Dončićem je izjemno leto 2017. S slovensko reprezentanco si je pokoril košarkarsko Evropo, iz tekme v tekmo pa vse bolj navdušuje v dresu madridskega Reala. V minulem letu mu je uspelo nekaj izjemnih potez, a zagotovo mu bo v zbirki najlepših spomimnov ostala 'tista' trojka na derbiju z Barcelono. Takrat je čudežni deček zadel s svoje polovice in obnorel svetovni splet, sedaj pa je bila ta poteza izbrana za potezo meseca decemba v Evroligi.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: Twitter

"Luka Dončič zadel praktično iz Ljubljane. Čudežni deček s čudežnim metom" so pred tedni zapisali na uradni strani Evrolige, ko je Luka Dončić na derbiju z Barcelono ob izteku igralnega časa zadel trojko s svoje polovice. Takoj za tem je bila omenjena poteza tudi izbrana za potezo 12. kroga v najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju. A ni se ustavilo tukaj. Dan po tem, ko je slovenski čudežni deček odigral jubilejno stoto tekmo v dresu madridskega Reala, so namreč na uradni strani Evrolige objavili deset najlepših potez, katerim so bili minuli mesec priča ljubitelji vrhunske košarke v Evropi. Izid? Brez presenečenj bi lahko dejali. Lukova trojka čez celo igrišče na derbiju z Barcelono se je namreč znašala na prvem mestu. A ne konča se tukaj. Luka v elitnem izboru nastopa kar dvakrat, saj se je na devetem mestu "znašlo" njegove preigravanje na isti tekmi, ko je v eni akciji, kar dvakrat 'na zadnjico' položil nekdanjega igralca lige NBA Victorja Claverja. V priloženem videu lahko še enkrat podoživite izjemne poteze slovenskega reprezentanta in ostalih osem potez, ki so prav tako navdušile in so povsem zasluženo na omenjenem seznamu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Supervillain
04. 01. 2018 19.36
+11
Ne mu biti fauš.Lp