VIDEO: Olimpija do pomembne zmage proti Radničkemu

Košarkarji Uniona Olimpije so v 14. krogu lige ABA z 81:74 ugnali Radnički in prišli do pomembne zmage v boju za mesta, ki še vodijo v evropske pokale. Junak zmage je bil Jaka Blažič s 34 točkami.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Košarkarji Uniona Olimpije se s četrto zaporedno zmago v ligi Aba bližajo idealnemu zaključku koledarskega leta. Osma zmaga jih namreč vrača v igro za mesta, ki v tej sezoni vodijo v evropska tekmovanja, hkrati pa jim daje ob predpostavki, da bodo zadržali zdajšnji igralski kader, možnost za vrhunsko bero tako v regionalnem tekmovanju kot na slovenskem področju.

Čeprav je bila zmaga proti Radničkemu, katerega so zeleno-beli premagali že v prvem krogu v Kragujevcu, pričakovana, pa so se morali varovanci trenerja Saše Filipovskega zanjo krepko potruditi. Jeziček na tehtnici je bil Jaka Blažič, ki je odigral eno najboljših partij v dresu zmajev in postavil osebni rekord sezone. Jeseničan je dosegel 34 točk ob metu 6:6 za dve točki, 5:7 izza črte 6,75, ob tem pa je zbral še tri skoke in podajo. Skupno mu je to naneslo za statistični indeks 33, kar je drugi najboljši dosežek kroga za Martonom Baderjem iz Szolnoki Olaja (35).

Jaka Blažič

Jaka Blažič je bil znova neustavljiv za nasprotnikovo obrambo. (Foto: Damjan Žibert)

Na drugi strani je imel podobno ključno vlogo nekdanji košarkar Uniona Olimpije Ratko Varda, ki se je z Ljubljančani razšel v nič kaj prijateljskem vzdušju, kar je hotel potrditi tudi na parketu. Z Aronom Baynesom sta bila trd boj pod obročema –statistično gledano ga je dobil Varda z 20:16, a glede na to, da je Union Olimpija imela v svojih vrstah še enega razpoloženega igralca (kljub temu, da se je med strelce vpisalo le šest košarkarjev), to ni bilo dovolj za zmago Radničkega. Union Olimpija bo koledarsko leto zaključila v nedeljo z gostovanjem v Splitu.

Izid:

Union Olimpija – Radnički 81:74 (20:18, 21:23, 18:13, 22:21)
Blažič 34, Baynes 16, Prepelič 11; Varda 20, Birčević in White po 15

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
d.rose1 21.12.2012 09:58:19
5 januarja more pasti tudi crvena zvezda!!! :)
Več komentarjev