Košarka

VIDEO: Green s koši, Ginobili pa z blokado v zadnji sekundi podaljška zagotovila zmago ostrogam

San Antonio, 10. 05. 2017 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V končnici lige NBA je ekipa San Antonio Spurs v polfinalu končnice zahodne konference po podaljšku premagalo Houston Rockets s 110:107 in zdaj v zmagah vodi s 3:2. Danny Green je v podaljšku dosegel sedem točk, Manu Ginobili pa je blokiral met Jamesa Hardena za morebitno izenačenje izida.

V dvorani AT&T se je z 22 točkami in 15 skoki izkazal Kawhi Leonard, ki pa si je v tretji četrtini poškodoval gleženj in je v nadaljevanju igral le nekaj minut, v podaljšku pa sploh ni stopil na parket. Izkazala sta se Danny Green, ki je v podaljšku dosegel sedem od svojih 16 točk, izkušeni Manu Ginobili je suvereno blokiral Jamesa Hardena, ko je ta z metom za tri točke v zadnjih sekundah podaljška skušal tekmo izenačiti. Devetintridesetletni Argentinec je ob tem pokazal vso svoje znanje, Harden pa, čeprav je bil s 33 točkami prvi strelec svoje ekipe, ni imel najboljšega večera. Zvezdnik je v statistiko vnesel trojnega dvojčka, a v podaljšku ni našel recepta, kako ugnati razpoložene Spurse. Od 15 poskusov za tri točke je bil uspešen le štirikrat.

Za Houston so deset ali več točk dosegli še trije košarkarji, Patrick Beverley je k izkupičku prispeval 20 točk, Ryan Anderson 19, Eric Gordon pa deset. San Antonio si je lepo razdelil točkovno bero, Ginobilli je tekmo končal z 12 točkami, prav toliko jih je prispeval Jonathan Simmons, LaMarcus Aldridge jih je dodal 18, Danny Green 16, Patty Mills pa 20.

Šesta tekma bo v noči na petek v Houstonu, San Antonio za preboj v konferenčni finale, kjer ga že čaka Golden State, potrebuje le še zmago. Kot omenjeno zmagovalca čakajo prvaki iz leta 2015 in lanski finalisti Golden State Warriors, ki so v drugem konferenčnem polfinalu že v ponedeljek z gladkih 4:0 v zmagah odpravili Utah Jazz.

Trener San Antonia Gregg Popovich.
Trener San Antonia Gregg Popovich. FOTO: Reuters

Izid:
- ZAHOD:
San Antonio Spurs - Houston Rockets 110:107 (podaljšek)
- San Antonio vodi s 3:2 v zmagah.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.