Košarka

VIDEO: Pierce se je od Bostona poslovil s porazom, Westbrook vnovič blestel

Boston, 06. 02. 2017 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA so igralci Boston Celtics ugnali Los Angeles Clippers s 107:102, v ekipi gostov se je od Bostona poslovil zvezdnik Paul Pierce, Oklahoma City Thunder so bili boljši od Portland Trail Blazers s 105:99, na domačem parketu pa so izgubili Brooklyn Nets s 95:103 v dvoboju s Toronto Raptors.

Devetintridesetletni Paul Pierce, desetkrat je bil izbran na tekmo vseh zvezd lige, se je z zadnjim košem, 19 sekund pred koncem je zadel trojko, za Clippers poslovil od Bostona, kjer je igral 15 sezon in Celtics kot najkoristnejši igralec finala popeljal do naslova leta 2008. Gledalci so ga navdušeno pozdravili, se mu glasno zahvaljevali, ko so na velikem zaslonu prikazovali njegove igre v zelenem dresu. Preden je vstopil v igro, pa se je postavil na sredino igrišča in poljubil parket. Isaiah Thomas je Pierceu sicer ukradel pozornost na igrišču, saj je bil z 28 točkami prvi strelec Bostona, druge ekipe vzhodnega dela lige, na poti do sedme zmage v nizu. Pri gostih sta se izkazala Blake Griffin in Jamal Crawford s po 23 točkami.

Russell Westbrook
Russell Westbrook FOTO: AP

Blazers so bili v boju za končnico tretjič poraženi na zadnjih štirih tekmah. Po slabem začetku, v prvi četrtini je le Damian Lillard (29 točk) dosegel več kot točko, je Portland z delnim izidom 13:3 začel drugi del igre in nato povedel še z 52:46. Prednost se je na dve točki stopila na začetku zadnjega dela igre, ko je na sceno stopil Russell Westbrook in v nadaljevanju zadel 19 od svojih 42 točk, temu pa je dodal še osem podaj in štiri skoke. Kyle Lowry je ob odsotnosti prvega strelca Toronta DeMarja DeRozana zaigral kljub bolezni in s 15 točkami ter po 11 skokih in podajami devetič v karieri dosegel trojni dvojček. Igral je tudi zelo borbeno in med tekmo dobil štiri šive na ramo, s katero je zadel v kamero. Mrežice, Brook Lopez je zadel 20 točk, so s kanadsko ekipo izgubile še osmo tekmo zapored, na domačem igrišču pa letos sploh še niso zmagale in so z zgolj devetimi zmagami povsem na repu lige.

Izidi:
Brooklyn Nets - Toronto Raptors                  95:103
Boston Celtics - Los Angeles Clippers           107:102
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers  105:99

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.