Košarka

VIDEO: Pipan: Pomemben bo predvsem dober začetek lige Aba

Ljubljana, 24. 09. 2014 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Košarkarje Uniona Olimpije v bližnji prihodnosti po poletnih pripravah čakajo prvi tekmovalni izzivi. Za začetek superpokalna tekma proti Krki, štiri dni pozneje se bo začela še regionalna liga Aba, že 29. septembra pa bodo Ljubljančani dobili še tekmece v evropskem pokalu.

Pri Unionu Olimpiji so v zadnjih dneh dopolnili ekipo, zadnji zmaj je pravzaprav stari znanec v zeleno-belem dresu. Mirza Begić je sicer "odprta okrepitev", saj je, tretjič po letih 2002/03 ter 2007/08, zdaj v klub prišel kot igralec za pomoč, lahko bo odšel takoj, ko bo dobil pravo ponudbo.

"Imamo veliko nadarjenih mladih igralcev, tudi nekaj starejših, ki pomagajo. Zdaj je tu malo drugače, ni več evrolige, a mislim, da imamo talent in ekipa ima lepe možnosti, da lahko zmaguje," je odločitev o sodelovanju pojasnil Begić in obenem izrazil upanje, da se brezplačno igranje ne bo raztegnilo na vso sezono: "Čakam kakšno pametno ponudbo. Rajši bi šel v evroligaško ekipo za manj denarja kot pa v kakšno, ki ne igra v evroligi, pa bi ponudila več."

Aleš Pipan
Aleš Pipan FOTO: Damjan Žibert

Union Olimpija je danes pripravila medijski dan, na katerem so lahko predstavniki sedme sile opravili pogovore z igralci, ki so nato imeli še uradno sikanje v tokrat še prazni dvorani Stožice. V klubu seveda računajo, da bodo navijači svoje košarkarje v čim večjem številu podprli že na prvih tekmah, danes bo na sporedu zadnja pripravljalna z Igokeo, prva tekmovalna v domači dvorani pa bo v soboto, 7. oktobra proti Cedeviti.

"Treniramo že nekaj časa, a smo bili prvi mesec v bolj okrnjeni postavi. Po svetovnem prvenstvu so igralci začeli počasi kapljati, šele zadnjih pet, šest dni, odkar je podpisal Begić, smo popolni. Begić je sicer treniral z nami že prej, ni pa igral. Ekipa je konkurenčna drugim v tekmovanjih, kjer bomo igrali. Potrebujemo še nekaj časa, da se dvignemo na potrebno raven. A treningi so zdaj povsem drugačni in pričakujem, da bomo zdaj napredovali iz tekme v tekmo," je sezono pospremil trener Aleš Pipan.

"Nobena tekma ne bo lahka. Nihče si ne želi, da bi se ponovil lanski scenarij, skušali bomo iz teh štirih tekem izkoristiti maksimum," o težkem startu v sezono (prve tekme s Cedevito, Cibono, Crveno zvezdo in Partizanom) pravi trener zeleno-belih, ki še ni želel ugibati o evropski sezoni, saj želi najprej počakati na to, kakšne tekmece bo zmajem namenil žreb čez pet dni.

Pripravam se je je pozneje kot soigralci pridružil reprezentant Alen Omić. Za nameček je bil tudi poškodovan, tako da ni igral prav veliko. "Imel sem tri dni počitka po vrnitvi iz reprezentance, v Italiji smo igrali dve tekmi, potem sem zaradi poškodbe mišice en teden počival. Tako da nisem veliko igral, a lahko rečem, da je ekipa super. Komaj čakamo današnjo tekmo, da vidimo, kje smo," pravi Omić in dodaja: "Prišel je Mirza, to nam veliko pomeni, ker bo pomagal ekipi in meni. A imamo težak razpored, lanski 'final four'. Težko bo, a za vsako tekmo se bomo pripravljali 120-odstotno."

Alen Omić
Alen Omić FOTO: Damjan Žibert

O naporni sezoni je prepričan tudi Dino Murić, ki mu bo trener Pipan najverjetneje namenil kapetansko vlogo. Zdaj nima več težav s poškodbami, pred dvema mesecema so mu opravili artroskopijo kolena, s soigralci pa računa, da bo že na začetku konkurenčen, čeprav se zaveda, da vsaj v regionalnem tekmovanju žreb njegovemu moštvu ni bil naklonjen.

"Čas bo pokazal, kam sodimo. Pomembnih je veliko dejavnikov, pa morebitne poškodbe. Vemo, da sta tako Olimpija kot Krka dobri, za zdaj je Krka v preteklosti pokazala, da je boljša, za naprej pa upam, da bo Olimpija. Upam, da se ne bom ugriznil v jezik ... " o slovenski sceni in Krki pravi Murić.

V sezoni 2014/15 bodo barve Uniona Olimpije branili Luka Rupnik (185 cm/21 let), Paolo Marinelli (191 cm/19 let), Gregor Hrovat (196 cm/20 let), Jaka brodnik (203 cm/22 let), Sasu Salin (192 cm/23 let), Vasilije Vučetić (207 cm/28 let), Dino Murić (200 cm/24 let), Mirza Begić (216 cm/29 let), Hristo Nikolov (200 cm/29 let), Blaž Mahkovič (201 cm/24 let), Alen Omić (217 cm/22 let), Marko Marinović (185 cm/21 let) in Halil Kanacević (203 cm/23 let).

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prooseba
24. 09. 2014 21.38
+3
Ma sej če bi Begić ostal v ekipi bi bla to kr dobra skupinca..
kralj21
24. 09. 2014 15.18
+4
vučetič 28 let, marinovič 21 let haha to na slepo ciljate koliko so stari? naj vam povem da niste niti blizu haha smešnice od strani