Košarka

VIDEO: Prepelič: Olimpijina zmaga je povsem zaslužena

Ljubljana, 23. 01. 2014 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./G.J.
Komentarji
4

Košarkarji Olimpije so bili pred tekmo z Banvitom, vodilno ekipo turškega prvenstva, pred zahtevno nalogo; prvič zmagati pred svojimi navijači in ostati v igri za nadaljevanje evropske sezone. Na koncu je obveljal pregovor o tretjem poskusu in zmaji so le dosegli prvo zmago v drugem delu (84:80).

Odlično igro je prikazal Dražen Bubnić, ki je tekmo končal pri 18 točkah in 6 skokih. Nebojša Joksimović je dodal 15 točk in Alex Stepheson 12. Velja omeniti tudi hrabro in pametno igro mladega 18-letnega Paola Marinellija, ki je v 20 minutah igre dosegel 7 točk in zbral 5 podaj. Pri Banvitu je bil odličen Sammy Mejia, ki je dosegel kar 26 točk. 15 jih je prispeval Earl Rowland in 12 Ermal Kuqo.
Izjavi obeh trenerjev:
Aleš Pipan, trener Uniona Olimpije: "V prvi vrsti bi rad čestital mojim igralcem za zmago. Nismo se predali, ko smo imeli krizne trenutke. Odigrali smo dobro tekmo brez večjih napak. Pokazali smo določeno koncentracijo, ki je na prejšnjih tekmah ni bilo. V garderobi po tekmi sem povedal svojim igralcem, da danes nismo nič storili, če ne ponovimo dobre igre še v soboto, ko v Ljubljani gostimo Radnički v Ligi ABA. Iz psihološkega vidika nas zagotovo čaka mogoče še bolj zahtevna tekma kot današnja."

Aleš Pipan in Alen Omić
Aleš Pipan in Alen Omić FOTO: Damjan Žibert

Dimitris Itoudis, trener Banvita: "Čestitam Unionu Olimpiji za zasluženo zmago. Imeli so večjo željo in borbenost kot mi. To dobro pokaže skok v napadu. Borili so se in prikazali dobro fizično igro. Igrali so čvrsto na meji osebne napake in na žalost nismo našli odgovora na to. Imeli smo prednost desetih točk, a domačini so se z odličnimi prodori in skokom v napadu vrnili v igro in zasluženo zmagali. V naši skupini ostaja vse odprto in borili se bomo do konca."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kritik19
23. 01. 2014 13.30
+3
Zmeraj bolj se uresničuje moja napoved glede Prepeliča. Ostal bo večni talent.
EnSam
23. 01. 2014 10.44
+11
Kakšna tekma Bubnića!
kavatijstvem
23. 01. 2014 11.39
-2
to so zato zmagal k se je drobnjak poškodvou če bi drobnjak igrov bi zgubil
EnSam
27. 01. 2014 22.18