VIDEO: Saša Dončić o sinu Luki: V reprezentančnem dresu želi doseči nekaj velikega!

Slovenija živi za nocojšnji dvoboj z aktualnim evropskim prvakom Španijo. V Carigradu pripravljajo še zadnje podrobnosti pred polfinalnim obračunom, za katerega mnogi pravijo, da je finale pred finalom. Podobnega mnenja je tudi 43-letni Saša Dončić, sicer oče bisera Luke Dončića in obenem strokovni komentator na naši televiziji.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Že pred odhodom na letošnje, 40. jubilejno evropsko prvenstvo v košarki, je strokovni komentator na naši televiziji Saša Dončić zatrjeval, da nam bo slovenska izbrana vrsta na čelu s selektorjem Igorjem Kokoškovom priredila veliko razlogov za zadovoljstvo.

Tekmo vseh tekem, polfinale evropskega prvenstva v Carigradu med Slovenijo in Španijo, ne smete zamuditi na KANALU A in VOYO. Z neposrednim prenosom začnemo ob 20.00. Vabljeni k ogledu!Verjetno jih ni bilo malo, ki so se potihoma znotraj sebe 'križali' nad izrečenimi besedami nekdanjega odličnega košarkarja češ, da je Slovenija imela v preteklosti vsaj po imenih precej močnejše reprezentance, ki so se po pravilu z največjih tekmovanj domov vračale z dolgimi nosovi. Tokrat je slika povsem drugačna tudi zaradi izjemnega Luke Dončića - vzhajajoče zvezde evropske in svetovne košarke, "wunderkinda", golobradega mladeniča z zrelostjo 30-letnika in še bi lahko naštevali... Njegov oče, že omenjeni Saša Dončić, ne skriva zadovoljstva in ponosa nad igrami in predvsem zrelostjo svojega sina, za katerega mnogi strokovnjaki in košarkarski zanesenjaki pravijo, da mu je le nebo meja.

Slovenija - Hrvaška - 1

O Luki Dončići ni potrebno izgubljati odvečnih besed. Oče Saša Dončić pa je upravičeno ponosen na svojega sina, ki skupaj s soigralci na evropskem prvenstvu v Carigradu piše slovensko košarkarsko pravljico. (Foto: Aljoša Kravanja)

"Tudi sam bi se pridružil temu mnenju, čeprav je pot od vrhunskega talenta do izjemnega košarkarja zelo dolga in trnova. Luka zaenkrat svojo vlogo opravlja več kot odlično, z nogama stoji na trdnih in realnih tleh, kar je nekaj posebnega glede na njegova rosna leta. Slovenska reprezentanca je z njim dobila na kakovosti in širini, saj lahko igra na praktično vseh igralnih položajih. Prav tako pa moram poudariti, da je Luka za svoj razvoj dobil izjemno podporo vseh v reprezentanci na čelu z vrhunskim strokovnjakom Igorjem Kokoškovom in kapetanom z veliko začetnico Goranom Dragićem. Je pa tako, da kompleten igralec postaneš med drugim takrat, ko nekaj pomembnega dosežeš tudi v reprezentančnem dresu, ki bi za vsakega športnika moral biti svetinja" je s košarkarskim in osebnostnim razvojem svojega sina zelo zadovoljen oče Saša Dončić, ki je navdušen nad odnosi znotraj slovenske izbrane vrste.

"To je t. i. "kemija", ki se gradi dalj časa. Tu po navadi glavno vlogo odigra selektor, Kokoškova poznam že dolgo časa in vem, za kako izjemnega strokovnjaka in človeka gre. S svojo mirnostjo in preudarnostjo je zelo vplival na fante, jim vcepil zmagovalno miselnost, ki jo je v prejšnjih letih kronično primanjkovalo. Tokrat imamo v ekipi odlične branilce, vsestranske strelce in prodorne košarkarje, ki lahko najdejo rešitev za prav vsako obrambno različico tekmeca. Verjamem, da bo temu tako tudi na tekmi s Španijo, ki jo lahko premagamo. Osebno verjamem v uspeh in uvrstitev v veliki finale," optimizma ne manjka pri Dončiću starejšemu, ki torej napoveduje finale: "Slovenija - Srbija. To bo finalni par s srečnim koncem za našo reprezentanco," je še pristavil Saša.

Sicer pa je košarkarska evforija zajela tudi druge izjemne slovenske športnike, ki vneto spremljajo fantastične predstave Gorana Dragića in druščine. "Tudi mene se je prijela košarkarska evforija, že na začetku prvenstva ter se stopnjuje in dviga. Predvsem me navdušuje, kako je ekipa povezana, med fanti vlada pravi timski duh in res so zaradi tega, ker jih je več, boljši. Kajti, samo en posameznik ne more zmagati tekme. Ob vseh teh uspehih slovenskega športa, se sigurno ljudje boljše počutimo, predvsem pa gremo lažje spat, bolj pomirjeni, malo bolj evforični in mogoče se že to pozna na splošnem zdravju ljudi," je nad igrami slovenskih košarkarjev na EP v Carigradu navdušen skakalni as Peter Prevc.

Najboljša slovenska alpska smučarka in hkrati aktualna svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec se trenutno nahaja v Čilu, kjer opravlja snežne treninge v okviru priprav na novo sezono, katere vrhunec zagotovo predstavljajo olimpijske igre v Pjongčangu. "Vselej držim pesti za slehernega slovenskega športnika oziroma športnico. Tokrat so v ospredju nogometaši Maribora in košarkarji, nad katerimi sem tako navdušena, da mi že zmanjkuje presežnikov za njihove igre. Verjamem, da bodo tudi v polfinalu kos nalogi," je sporočilo spodbude v domovino in v Carigrad poslala simpatična 27-letna Mariborčanka.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 74
 
montoya1 15.09.2017 11:29:51
lahko je dnar zapravlat pa na prazen obroč metat ko bo treba pa delat pa spet totalni minus in beda
Več komentarjev