Košarka

VIDEO: Saša Dončić o sinu Luki: V reprezentančnem dresu želi doseči nekaj velikega!

Carigrad, 14. 09. 2017 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenija živi za nocojšnji dvoboj z aktualnim evropskim prvakom Španijo. V Carigradu pripravljajo še zadnje podrobnosti pred polfinalnim obračunom, za katerega mnogi pravijo, da je finale pred finalom. Podobnega mnenja je tudi 43-letni Saša Dončić, sicer oče bisera Luke Dončića in obenem strokovni komentator na naši televiziji.

Že pred odhodom na letošnje, 40. jubilejno evropsko prvenstvo v košarki, je strokovni komentator na naši televiziji Saša Dončić zatrjeval, da nam bo slovenska izbrana vrsta na čelu s selektorjem Igorjem Kokoškovom priredila veliko razlogov za zadovoljstvo.

Tekmo vseh tekem, polfinale evropskega prvenstva v Carigradu med Slovenijo in Španijo, ne smete zamuditi na KANALU A in VOYO. Z neposrednim prenosom začnemo ob 20.00. Vabljeni k ogledu!


Verjetno jih ni bilo malo, ki so se potihoma znotraj sebe 'križali' nad izrečenimi besedami nekdanjega odličnega košarkarja češ, da je Slovenija imela v preteklosti vsaj po imenih precej močnejše reprezentance, ki so se po pravilu z največjih tekmovanj domov vračale z dolgimi nosovi. Tokrat je slika povsem drugačna tudi zaradi izjemnega Luke Dončića - vzhajajoče zvezde evropske in svetovne košarke, "wunderkinda", golobradega mladeniča z zrelostjo 30-letnika in še bi lahko naštevali... Njegov oče, že omenjeni Saša Dončić, ne skriva zadovoljstva in ponosa nad igrami in predvsem zrelostjo svojega sina, za katerega mnogi strokovnjaki in košarkarski zanesenjaki pravijo, da mu je le nebo meja.

O Luki Dončići ni potrebno izgubljati odvečnih besed. Oče Saša Dončić pa je upravičeno ponosen na svojega sina, ki skupaj s soigralci na evropskem prvenstvu v Carigradu piše slovensko košarkarsko pravljico.
O Luki Dončići ni potrebno izgubljati odvečnih besed. Oče Saša Dončić pa je upravičeno ponosen na svojega sina, ki skupaj s soigralci na evropskem prvenstvu v Carigradu piše slovensko košarkarsko pravljico. FOTO: Aljoša Kravanja

"Tudi sam bi se pridružil temu mnenju, čeprav je pot od vrhunskega talenta do izjemnega košarkarja zelo dolga in trnova. Luka zaenkrat svojo vlogo opravlja več kot odlično, z nogama stoji na trdnih in realnih tleh, kar je nekaj posebnega glede na njegova rosna leta. Slovenska reprezentanca je z njim dobila na kakovosti in širini, saj lahko igra na praktično vseh igralnih položajih. Prav tako pa moram poudariti, da je Luka za svoj razvoj dobil izjemno podporo vseh v reprezentanci na čelu z vrhunskim strokovnjakom Igorjem Kokoškovom in kapetanom z veliko začetnico Goranom Dragićem. Je pa tako, da kompleten igralec postaneš med drugim takrat, ko nekaj pomembnega dosežeš tudi v reprezentančnem dresu, ki bi za vsakega športnika moral biti svetinja" je s košarkarskim in osebnostnim razvojem svojega sina zelo zadovoljen oče Saša Dončić, ki je navdušen nad odnosi znotraj slovenske izbrane vrste.

"To je t. i. "kemija", ki se gradi dalj časa. Tu po navadi glavno vlogo odigra selektor, Kokoškova poznam že dolgo časa in vem, za kako izjemnega strokovnjaka in človeka gre. S svojo mirnostjo in preudarnostjo je zelo vplival na fante, jim vcepil zmagovalno miselnost, ki jo je v prejšnjih letih kronično primanjkovalo. Tokrat imamo v ekipi odlične branilce, vsestranske strelce in prodorne košarkarje, ki lahko najdejo rešitev za prav vsako obrambno različico tekmeca. Verjamem, da bo temu tako tudi na tekmi s Španijo, ki jo lahko premagamo. Osebno verjamem v uspeh in uvrstitev v veliki finale," optimizma ne manjka pri Dončiću starejšemu, ki torej napoveduje finale: "Slovenija - Srbija. To bo finalni par s srečnim koncem za našo reprezentanco," je še pristavil Saša.

Sicer pa je košarkarska evforija zajela tudi druge izjemne slovenske športnike, ki vneto spremljajo fantastične predstave Gorana Dragića in druščine. "Tudi mene se je prijela košarkarska evforija, že na začetku prvenstva ter se stopnjuje in dviga. Predvsem me navdušuje, kako je ekipa povezana, med fanti vlada pravi timski duh in res so zaradi tega, ker jih je več, boljši. Kajti, samo en posameznik ne more zmagati tekme. Ob vseh teh uspehih slovenskega športa, se sigurno ljudje boljše počutimo, predvsem pa gremo lažje spat, bolj pomirjeni, malo bolj evforični in mogoče se že to pozna na splošnem zdravju ljudi," je nad igrami slovenskih košarkarjev na EP v Carigradu navdušen skakalni as Peter Prevc.

Najboljša slovenska alpska smučarka in hkrati aktualna svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec se trenutno nahaja v Čilu, kjer opravlja snežne treninge v okviru priprav na novo sezono, katere vrhunec zagotovo predstavljajo olimpijske igre v Pjongčangu. "Vselej držim pesti za slehernega slovenskega športnika oziroma športnico. Tokrat so v ospredju nogometaši Maribora in košarkarji, nad katerimi sem tako navdušena, da mi že zmanjkuje presežnikov za njihove igre. Verjamem, da bodo tudi v polfinalu kos nalogi," je sporočilo spodbude v domovino in v Carigrad poslala simpatična 27-letna Mariborčanka.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (74)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

montoya1
15. 09. 2017 11.29
+0
lahko je dnar zapravlat pa na prazen obroč metat ko bo treba pa delat pa spet totalni minus in beda
vrtnar01
15. 09. 2017 10.38
+1
sorči,ampak ta stari dončič mi gre že pošteno na curak,samo njega je vseskozi poln ekran,nastavlja se v ozadju....res tumač
blazter
14. 09. 2017 18.38
+1
Glede na primitivne komentarje na temo financ, reklam itd.... lahko rečem samo, da si denar služijo z delom. Ok, mnogo denarja. In če še nekaj za to pokažejo sem vesel. Ker politiki mojega veselja z mojim denarjem in njihovo uspešnostjo ne morejo doseči.
xTejax
14. 09. 2017 17.50
+5
Uživajte danes, ostali se pa končno že ne čohajte tam, če vas ne srbi. Verjetno žal niste za drugo korist.
rossi66
14. 09. 2017 17.10
-9
Dajte ze nehat buzerirat folka s to amatersko evropsko kosarko! Pravi basket se igra pri nas, v great US of A!
xTejax
14. 09. 2017 17.50
+8
Potem pa se končno že ne oglašaj tukaj!
montoya1
15. 09. 2017 11.30
+2
montoya1
15. 09. 2017 11.31
tukaj saj nekaj pokazejo tam je pa pohabljen svet,sicer pa itak mati poskrbi da jih brise iz planeta izrodke
montoya1
15. 09. 2017 11.31
TistoPravo
14. 09. 2017 16.51
+1
To niso sanje..to je ljubezen...žoga in en cilj, za lastno domovino...za soseda, prijatelja...za rodno zemljico...z neskončno željo in borbo, zmagat! In biti vzormvsem mladim, ki bodo kot prihodnje generacije kovali trud naših sedanjih borcev v oblake...zmaga pa bo le pika na i, za vse nas so pravi zmagovalci že sedaj. Na zmagooo
Majerca
14. 09. 2017 16.26
+10
Lepo je imeti takšnega sina, sin pa takšnega očeta. Čestitke.
odkimasin
14. 09. 2017 16.06
-6
A je ata Dončič že kakšno karto častil, al pa mogoče en čarter?
jonbonslon
14. 09. 2017 15.52
+5
NEVOŠČLJIVOST V SLOVENIJI GORI!KLIČITE 112..TAKOJ...
paradoxal
14. 09. 2017 13.55
-14
kruha in iger za primitivno rajo...jutri zjutraj bo pred zavodom za socialo kar pokalo od pametovanja ...pol pa po podporo pa 5 dag poli salame pol kile belega 3 pire pa babo domov tepst
zekan1978
14. 09. 2017 14.24
+13
Pejt pod rubriko politika pa tam nabijej kr to nima nobene veze z športom če že našim ne prvoščiš da zmagajo!
deltex
14. 09. 2017 14.55
+3
Paradoxal, kruha imam, hvala bogu več kot dovolj, iger pa ni nikoli preveč. Najbolj uspešna okolja so tista, kje vlada razigrano in sproščeno vzdušje. Ti v takone spadaš.
Freedomforall
14. 09. 2017 15.36
+4
Povsot nekateri posiljujejo s politiko...na nekaterih straneh so celo dragicev kriz okoli vratu spremenili v politicno temo...bolniki
rossi66
14. 09. 2017 17.12
-5
Dragic ima s krizem okoli vratu toliko, kot jaz z Eskimi... Ampak model bo naredil vse za raklamo, pathetic prick...
xTejax
14. 09. 2017 13.50
+18
Rečem samo - Bravo naši, bravo Slovenija, daleč ste že prišli, super, če boste še dlje. Ne vidim, da bi se kdo šopiril, kot imate nekateri primitivne izjave, vsekakor se pa lahko pohvalijo, ker se imajo s čim. Verjetno ste nekateri jezni, ker se sami nimate s čim. Naredite raje kaj pametnega, danes pa navijamo za naše!
Transformerji
14. 09. 2017 13.56
-10
Kar navijaj, mogoče boš pa imel tako plačo, da si boš brez kredita kupil stanovanje, pa dobr avto, pa ustvaril družino z vsaj dvema otrokoma, pa da slučajno ne boš potreboval socialnih transferjev!
Optimal
14. 09. 2017 14.18
+9
Torej je xTejax ok napisal/a? Si eden izmed tistih, ki razmišlja omejeno in v tem primeru išče negativni moment? To da fantje zaslužijo dovolj in še več, je posledica tega, da so zanimivi in jih večina populacije gleda. Zmisli si nekaj, da boš na isti ravni pa ti ne bo treba zganjat tipičnega slovenskega obnašanja in boš lahko brez pomislekov navijal. In ja, sam sem oče 2eh otrok in imam avto in hišo - pa nisem športnik (vsaj ne profesionalni da bi od tega živel). Da se tudi drugače.
xTejax
14. 09. 2017 14.22
+9
Očitno ste tukaj le primitivna raja, kot je to kazalo po večini komentarjev. Če bi rad preklel državo po politični plati, si zajadral v napačno temo, če še ti ni jasno, v kakšnem stanju pa je Slovenija po tej plati, pa večina ve in ni zadovoljna... Mimogrede, če te kaj razveseli, se ne kopljem v denarju, ponavadi pa vedno podpiram Slovenijo v športu, ampak za lastno zadovoljstvo in užitek, zaradi tega nisem finančno nič bolj bogata.
zekan1978
14. 09. 2017 14.25
-2
xTejax
14. 09. 2017 14.25
+10
Bravo, Optimal! Me veseli, da smo tukaj še tisti, ki lahko normalno in ne le s "faušijo" gledamo na svet!
Transformerji
14. 09. 2017 14.27
-3
Nikar ne mislite, da je bilo nekoč drugače v času Juge. Košarka, prenos iz Amerike, pa Mate Parlov - prenos iz Amerike - v drugi polovici noči sem sedel na vrhu fotelja, TV na ves glas in tulil kot nor. Pa so me starši takoj spravili k pameti - zjutraj nisem nobil tistega drobiža za mali sendvič, kajti v šoli nismo imeli malice. Ugotovil sem, da je navijanje čisto dobro, je pa evforija čisto odveč!
Optimal
14. 09. 2017 14.47
+3
Kdo je pisal o evforiji? Tukaj govorimo o "fovšiji" ki jo zganjajo določeni.
xTejax
14. 09. 2017 14.56
+6
Kdo pa govori o evforiji? Če je nekdo prebedi noč, tuli v ekran in je obseden s kvazi navijaštvom, drug mirno navija in poleg pa živi svoje normalno življenje, sta že 2 različni stvari. Velika razlika pa je to, ko nekdo ne zmore navijati, ker je "favš" !
Freedomforall
14. 09. 2017 15.38
+1
Prebedi celo noc...tekma se konca ob pol 11
dostojevski II
14. 09. 2017 13.42
+2
Težko bodo Srbi premagali Ruse. Dvomim, da jim bo uspelu zaustaviti Shvedova.
dabra
14. 09. 2017 13.37
+17
Marsikdo pri 18 letih še z lulčkom po pesku riše, Luka je pa že vrhunski športnik...vsa čast.
Transformerji
14. 09. 2017 13.37
+3
Dončić je tudi predlagal vladi, naj poskrbi za prezplačen prevoz navijačev! Vidite, to je tisto, o čemer so napovedniki programa POP - šport in bebave nanazinke. Športni navijači, zahtevajte od vlade brezplačne vozovnice, stari ljudje in ovce bodo pa spremljali slovenske TV nanizanke! Dunčić je verjetno ugotovil, da ima državna finančna blagajna rezervirana sredstva za športne navijače - le kaj bi se zgodilo, da izgubijo navijači službe - potem bi pa nakladali na tem portalu in pametovali, kaj bi se dalo urediti in spremeniti.
Optimal
14. 09. 2017 14.22
+3
Te isti navijači so tisti, ki kot davkoplačevalci sami prispevajo denar v to blagajno, torej nebi blo nič narobe če bi tak sklad dejansko obstajal. Je kakšen tvoj komentar sploh pozitivno usmerjen?
batom@pinkponk.com
14. 09. 2017 13.22
-8
Dovolj te samohvale, no
112011
14. 09. 2017 13.17
+4
maloigre številk.....17.9.2017, seštevek vseh števil nam da 27, 2+7 je 9, naši bodo v finalu dosegli 9 zmago in kaj število 9 sploh pomeni: Število 9 ima samosvoj pomen, podobno kot 0; če kozmične energije števil delujejo, 9 pomeni predvsem koncentracijo MOČI. Splošni pomen števila je močan, borben, inteligenten, lahko se usmeri v dobro ali slabo. Navadno pravičen. 9 eno najbolj ambicioznih števil. Gre za ogromno energijo, ki je podarjena v surovi obliki, zato je ni lahko obvladati, vendar se skozi to energiijo kaže božansko. Navadno gre za rojene bojevnike, tekmovalne, zlahka začenjajo s projekti, dobro zaslutijo pomen cilja, preveč tvegajo, doživljajo lahko boleče poraze na različnih področjih življenja (vendar tudi uspeh!). Imajo v sebi silno moč preživetja, njihov obrambni mehanizem je močan in zelo hito lahko odreagirajo. Življenje jim prinaša nepričakovane, nenavadne spremembe, s svojo prenagljenostjo lahko povzročijo ne-popravljivo vznemirjanje okolice... So karizmatični, imajo mnogo prijateljev. Znajo pa biti presenetljivo maščevalni
dr.dare
14. 09. 2017 13.30
-4
Foen
14. 09. 2017 13.10
-6
al mu je sekira padla v med temule dončiču st. sej sam je bil podoben talent, po mojem mnenju zarad odnosa do športa pa pol talent zavozu. v reprezentanci ne bi smel igrati...
Moj?ica123
14. 09. 2017 13.12
-3
A ga poznas?No,sej mal mas prov.Samo,je kar v redu decko.
Moj?ica123
14. 09. 2017 13.03
-3
Ce zmagamo,je piranski zaliv nas.
1nsAn3
14. 09. 2017 13.02
+9
Dončič je bil proti Latvijcem tako rekoč mož odločitve. Trojka 3 metre za črto od table je bila izvenzemeljska. Ekipo imamo praktično popolno, to kaže tudi statistika. Da smo zmagali proti devetim igralcem v četrtfinalu je to pokazalo. Ne samo kemija, ki je itak naša vrlina, motor naše reprezentance, tudi izkušnje Dragiča in zagnanost Dončiča ter "stara šola" v našem Vidmarju (ki je pravi šerif) dela našo ekipo popolno. Tonči je isto nor. Klop pa itak, da mora Lakovič mirit klop ko Dončič dobi skok v zadnji minuti, neverjetno! Igra pod košem je po mojem mnenju naša največja (a hkrat mala) šibkost, , bo pa več trojk padlo. Komaj čakam to tekmo res, verjamem v zmago naših in v zlato!
dostojevski II
14. 09. 2017 13.32
+2
Ne pretiravaj. Luka je sam povedal, da je bila trojka sreča. Nihče ne meče trojke z desetih metrov od table.
1nsAn3
14. 09. 2017 13.41
+2
Teletovič tud ne ane ;) Sreča je bla itak, samo vsak ko je žogo mel kdaj v roki je vrgu tut tako :)
Freedomforall
14. 09. 2017 15.40
+1
Tista trojka je najmanjsi pokazatelj negove sposobnosti...samo poglejte kako se znajde pod kosem kako pobira skoke pregled nad igriscem...pa se velk je
112011
14. 09. 2017 12.57
+13
za cmerara imam zunaj na toplem že nastavljene jajce, ko ga vidim oz. srečam jih dobi naravnost v gnili ksiht,....reprezentanci pa, ...upam, da se ne bodo udeležili kakšnih sluzastih sprejemov pri naših gnilih politikih in raznoraznih predsednikih
batom@pinkponk.com
14. 09. 2017 13.21
-1
Zakaj ze? Ker ti ni placal prevoza v Istanbul?
112011
14. 09. 2017 13.46
+3
za enega, ki nima mu jo z veseljem plačam, takemu k.retenu kot si ti pa definitvino ne
Roman Stepišnik
14. 09. 2017 14.25
+2
tudi jaz upam,da reprezentanca žal nima predvidenih časovnih terminov za slikanja z tistimi sluzavci v parlamentu