Košarka

VIDEO: Selektor Trifunović zbral 14 košarkarjev, Vidmar v izbrano vrsto kar iz bolnišnice

Ljubljana, 19. 02. 2018 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.M./Ž.L./T.Š./STA
Komentarji
5

Slovenska košarkarska reprezentanca se je zbrala pred začetkom nadaljevanja kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Izbrance Rada Trifunovića najprej čaka vroče gostovanje v Črni Gori. A optimizma evropskim prvakom ne manjka, pomagal bo tudi Gašper Vidmar, ki je bil zadnje dni v bolnišnici.

V Ljubljani se je zbrala slovenska košarkarska reprezentanca, ki jo v petek in ponedeljek čakata dve novi preizkušnji na poti do svetovnega prvenstva 2019. Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović je na začetku priprav za naslednja kvalifikacijska obračuna (v petek jih čaka vroče gostovanje v Podgorici, nato še prihodnji ponedeljek dvoboj z Belorusi v Minsku) optimističen. Fantje so na zbor prišli dobro razpoloženi, polni motiva, zato vsi skupaj verjamejo, da se bodo zadovoljni vrnili z zahtevnih gostovanj. V zasedbi je osem posameznikov, ki so nastopili na evropskem prvenstvu in sodelovali pri osvojitvi zgodovinske zlate medalje.

Kvalifikacijska obračuna Slovenije za nastop na SP 2019 si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A.

Med povabljeni ni evroligaških igralcev, je pa na priprave prišel tudi kapetan Gašper Vidmar, ki je bil pretekli teden tako bolan, tako da je moral celo za tri dni v bolnišnico. Center turškega Banvita je poiskal zdravniško pomoč zaradi težav s sinusi, ki pa so zdaj že preteklost, tako da bo selektor Trifunović lahko računal nanj.

Rado Trifunović (levo) ima na voljo 14 motiviranih igralcev.
Rado Trifunović (levo) ima na voljo 14 motiviranih igralcev. FOTO: Damjan Žibert

Obračun s Črnogorci bo za evropske prvake neprimerno bolj pomemben kot tisti z Belorusijo, saj sistem tekmovanja določa, da tri najboljše ekipe iz te skupine napredujejo v novonastalo le z medsebojnimi točkami in rezultati. Glede na to, da Belorusija še nima zmage in bo verjetno zasedla zadnje mesto v skupini, bo petkov obračun v dvorani Morača že dal del odgovora o možnostih Slovenija za uvrstitev na SP 2019, ki bo na Kitajskem.

"Cilj v tem drugem ciklusu kvalifikacij sta dve zmagi, želja pa je, da smo vsi zdravi in da nas krasi ekipni duh, s katerim smo prišli do zlate medalje pred pol leta. Zavedamo se, da bi bila zmaga v Črni gori velik plus, a hkrati vemo, da je v Podgorici vedno težko zmagati. Morali bomo biti stoodstotno osredotočeni in se hrabro zoperstaviti fizično precej močnejši ekipi," pravi Trifunović

Slovenija bo v Črno goro odpotovala v četrtek, na letalu pa bo štirinajst igralcev: Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Edo Murić, Luka Vončina, Žan Mark Šiško, Luka Rupnik, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic.

Oba kvalifikacijska obračuna si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deko
19. 02. 2018 18.45
+3
Dobro je povedal trifo
Rookoko
19. 02. 2018 18.18
-5
Košarka še vedno na kanalizaciji... bljak
TvojPrijatelj
19. 02. 2018 16.17
-21
Neverjetno. Očitno Kokoškov na Evropskem prvenstvu, ki je bilo nazadnje, ni naredil dovolj za ekipo da so menjali selektorja. In še to: Imeti drugo službo, pa četudi je v NBA, ni izgovor...
canelo
19. 02. 2018 16.56
+14
Ne more biti selektor med NBA sezono in to je bilo večkrat ponovljeno. Dejte vsaj malo preverit info preden take butate vn.
Deko
19. 02. 2018 18.45
+1