VIDEO: Slovenke po podvigu proti Grčiji prišle 'na okus': 'Ne želimo še domov, proti evropskim prvakinjam Srbkinjam po novo zmago'

Z zmago proti Grčiji (59:56) so si varovanke selektorja Damirja Grgića odprle pot do dodatnih kvalifikacij za četrtfinale evropskega košarkarskega prvenstva na Češkem. V zadnjem krogu predtekmovanja v ponedeljek ob 14.40, prenos na Kanalu A in VOYO, pa jih čaka še tekma z aktualnimi evropskimi prvakinjami Srbkinjami.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Slovenske košarkarice pri stilistu - 37

Teja Oblak "malo drugače". (Foto: Damjan Žibert)

Tekmovalni sistem določa, da se v četrtfinale uvrstijo le prvouvrščene reprezentance iz štirih skupin, drugo- in tretjeuvrščene pa čaka repasaž. Slovenska skupina C se križa z reprezentancami v D skupini, kjer ima Belgija presenetljivo dve zmagi, po eni imata Rusija in Latvija, Črna gora pa je še brez uspeha.

V ponedeljek slovensko izbrano vrsto čaka še obračun s Srbijo, ki odloča o napredovanju. Od 14.40 prenos na Kanalu A in VOYO.

Glede na to, da Slovenija nastopa v 'skupini smrti', je bila tekma z Grčijo vsaj na papirju odločilna za repasaž. Izkazalo se je, da so slovenske 'asinje' uspešno prebrodile razočaranje po tesnem porazu z olimpijskimi podprvakinjami Francozinjami in z odlično igro v drugem polčasu premagale Grkinje (59:56), ki so v uvodnem krogu presenetile aktualne evropske prvakinje Srbkinje. Najboljša strelka Slovenije pa je bila Eva Lisec, ki je na svoj 22. rojstni dan dosegla 15 točk. Poleg Liščeve, ki je dosegla 15 točk ob metu iz igre 7:12 (5 skokov), sta imeli dvomestno število točk še Teja Oblak (11 točk, 9 skokov) in Maja Erkić (met 5:13), z desetimi skoki in sedmimi točkami pa se je izkazala tudi Sandra Piršič.

Damir Grgić

Damir Grgić odlično vodi slovensko reprezentanco na EP v Pragi. (Foto: Damjan Žibert)

Grčija, ki sodi med najstarejše reprezentance na evropskem prvenstvu - povprečna starost igralk je 28,4 leta, začetne peterke pa točno 31 let, po prednosti desetih točk ob odmoru v drugem delu ni našla orožja za razigrano in disciplinirano zasedbo Slovenije, ki je počasi in zanesljivo prevzela vajeti igre v svoje roke in z odločilnimi koši kapetanke Maje Erkić prišla do zgodovinskega uspeha.

Pasica EP v košarki za ženske

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
 
Kaslc 18.06.2017 22:41:32
bravo punce
Več komentarjev