Košarka

VIDEO: Slovenske košarkarice na pragu uvrstitve na EP

Ljubljana, 14. 02. 2018 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/M.N.
Komentarji
4

Slovenske košarkarice si lahko z zmago proti Romuniji praktično že zagotovijo uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019. Na tekmi v Gimnaziji Celje Center so nesporne favoritinje, še posebej po tem, ko so pred dnevi v isti dvorani senzacionalno premagale evropske podprvakinje Francozinje.

Več videovsebin
  • Althea Gwashavanhu pred tekmo z Romunijo
    00:28
    Althea Gwashavanhu pred tekmo z Romunijo
  • Iz SVETA: Althea Gwashavanhu pred kvalifikacijsko tekmo z Romunijo
    05:24
    Iz SVETA: Althea Gwashavanhu pred kvalifikacijsko tekmo z Romunijo
Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: Damjan Žibert

Selektor Damir Grgić tudi tokrat ne bo mogel računati na glavni igralki, Niko Barič in Evo Lisec, ki sta že dlje časa poškodovani, ekipi pa se je na zadnjih treningih po zvinu gležnja pridružila Annamarie Prezelj. Slovenke so brez vseh teh treh igralk v soboto zabeležile četrto zmago v kvalifikacijah in so edine neporažene v skupini, v kateri so še Francija, Finska in Romunija. Na evropsko prvenstvo vodijo prva mesta in šest drugih iz osmih kvalifikacijskih skupin. Čeprav teoretično še ne povsem, a z zmago proti Romuniji, ki so jo Slovenke sicer v popolni postavi premagale na prvi tekmi v gosteh z 80:59, bi bila Slovenija z nogo in pol že uvrščena v Srbijo oziroma Latvijo, kjer se bo najboljših šestnajst reprezentanc merilo junija 2019. Do konca kvalifikacij sta nato še dve preizkušnji, novembra letos v gosteh pri Finkah, ki so jih naše pred tremi meseci premagale s 40 točkami razlike, ter za konec gostovanje v Franciji. "Kljub temu, da smo Romunke na prvi tekmi visoko premagali, se zavedamo, da je pred nami vse prej kot lahka naloga. Velika sobotna zmaga proti Franciji nam je vlila dodaten zagon in dokaz, da se premikamo v pravo smer. Ostati moramo skromni, na igrišču pa pokazati zrelo in agresivno igro. Z zmago bi si na široko odprli vrata proti evropskemu prvenstvu, zato vabim naše navijače, da nas kot v soboto tudi tokrat podprejo v čim večjem številu," pravi Damir Grgić.

Slovenska ženska selekcija je ena najmlajšimi evropskimi reprezentancami, doslej pa je igrala le na enem evropskem prvenstvu, lani v Pragi, ko je tekmovanje končala po prvem delu z dvema porazoma in eno zmago.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
14. 02. 2018 17.13
+2
gremo kitajska
Jan brkic baci
14. 02. 2018 11.07
+2
vstajnik1941
14. 02. 2018 14.19
+4
Jan brkic baci
14. 02. 2018 11.07
+3
Gremo slovenija