Košarka

VIDEO: Sterling privolil v prodajo ekipe L.A. Clippers

Los Angeles, 05. 06. 2014 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odvetnik Maxwell Blecher je sporočil, da je solastnik Los Angeles Clippers Donald Sterling privolil v prodajo košarkarske ekipe lige NBA nekdanjemu glavnemu izvršnemu direktorju Microsofta Stevu Ballmerju za dve milijardi dolarjev.

Donald in Shelly Sterling
Donald in Shelly Sterling FOTO: Reuters

Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila kaznoval Sterlinga z denarno kaznijo 2,5 milijona dolarjev in izključitvijo iz lige zaradi rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka V. Stiviano. Silver je prav tako sprožil postopek, da se Donalda Sterlinga prisili v prodajo kluba. Njegova soproga Shelly, ki je polovična lastnica kluba, se je pred dnevi s Stevom Ballmerjem dogovorila o prodaji za rekordni znesek, Sterling pa je kuhal zamero in vložil tožbo proti NBA in Silverju. Maxwell Blecher je sporočil, da je tožba zdaj umaknjena.

Sterlingova privolitev v prodajo ni bila nujno potrebna, saj ga je žena pred tem uspešno razglasila za neprištevnega in se je potem sama pogajala naprej. Vendar pa bi lahko zahteval, da ga spet razglasijo za prištevnega, tožbe pa bi se lahko vlekle v nedogled.

Steve Ballmer
Steve Ballmer FOTO: Reuters

Sterling je klub kupil leta 1981 za 12 milijonov dolarjev in polovica kupnine od Ballmerja bo 81-letnemu nepremičninskemu milijarderju zagotovila uspešno zdravljenje, če se bo zanj odločil, ali pa eno ali več novih mladenk, ki jim bo lahko razlagal o svojih pogledih na nerešena rasna vprašanja v ZDA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LordKEK
05. 06. 2014 22.36
+2
Zadnji odstavek mi ni jasen. Kaksno je zdravljenje za miljardo dolarjev? In kaj vas briga komu bo on karkoli razlagal? Mladenkam ali komurkoli. Predlagam pisunu, ki je napisal to skropucalo od clanka, da naj svoje subjektivno mnenje pusti doma.
Beslic
05. 06. 2014 15.46
+4
Steve Ballmer na sliki zgleda kot Mrlakenstein. :D