Košarka

VIDEO: Željko Obradović dobil nagrado za trenerja leta

Beograd, 11. 07. 2017 06.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Izkušeni srbski košarkarski trener Željko Obradović, ki je turški Fenebahče popeljal do naslova prvaka Evrolige, je dobil nagrado Aleksander Gomeljski za trenerja leta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Željka Obradovića je to že tretja lovorika za najboljšega trenerja v Evroligi, pred tem jo je osvojil že leta 2007 in 2011. Srbski trener je letos s Fenerbahčejem na zaključnem turnirju četverice (Final Four) Evrolige osvojil naslov prvaka, prvič v klubski zgodovini. Srbski strokovnjak je Fener prevzel leta 2013, ga nato dvakrat popeljal na Final Four (2015, leto kasneje je izgubil finale), letos pa je osvojil lovoriko. Fenerbahče je v polfinalu v Carigradu premagal madridski Real, v finalu pa še grški Olympiacos.

Obradović je psotal zaščitni znak za uspeh, saj se nanj lovorike kar "lepijo". V dolgi in bogati karieri je nekdanji igralec beograjskega Partizana kot trener osvojil že devet naslovov prvaka v najboljši evropski klubski konkurenci, kar je težko dosegljivo. To mu je uspelo s petimi različnimi moštvi: beograjski Partizan, Joventut Badalona, Real Madrid, Panathinaikos in Fenerbahče. Za nagrado Aleksander Gomeljski glasujejo vsi trenerji v evroligaški konkurenci. Na drugem mestu v izboru je bil Ioannis Sfairopoulos (Olympiacos), na tretjem pa sta bila z istim številom glasov Sito Alonso (Baskonia Vitoria Gasteiz) in Šarunas Jasikevičius (Žalgiris Kaunas).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

graf
11. 07. 2017 09.31
+4
Željko je velemojster svojega poklica , Olimpija bi rabila takega trenerja da dvigne klub in spet privabi gledalce ...
grumf
11. 07. 2017 08.44
+4
Željko kralj! Vedno ko berem novice o njem pomislim na zamujeno priložnost za našo "zlato" greneracijo košarkašev. Škoda, da zveza ni zbrala toliko poguma (oz. denarja), da bi za selektorja najela Obradovića. On bi Slovenijo sigurno popeljal do naslova.