Košarka

VIDEO: Vodilna Igokea brez težav v Novem mestu

Novo mesto, 08. 12. 2012 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Aba izgubili z Igokeo s 63:83. Novomeščani so doživeli tretji poraz v zadnjih štirih nastopih v ligi Aba, skupno sedmega v dvanajstih krogih.

Proti vodilni ekipi lige niso imeli možnosti za uspeh, saj je Igokea zadnjo četrtino odigrala izjemno učinkovito in zasluženo zabeležila deseto zmago v ligi. Ekipa iz Aleksandrovca je doslej izgubila le dve tekmi, v prejšnjem krogu je premagala večkratne prvake lige Partizan s kar 23 točkami razlike, uspeh v Novem mestu pa je njen četrti v nizu. Končna razlika je glede na videno v dvorani Leona Štuklja vsekakor previsoka. Varovanci trenerja Aleksandra Sekulića so se namreč odlično kosali z gosti iz BiH, imeli v prvem polčasu že osem točk naskoka (31:23), nato vseskozi držali ravnotežje, ob zaključku tretje četrtine in na začetku zadnje pa je Igokea na hitro prišla do dvomestne prednosti, ki je do konca ni izpustila iz rok.

Aleksander Sekulić prav gotovo ni mogel biti zadovoljen z igro svojih varovancev.
Aleksander Sekulić prav gotovo ni mogel biti zadovoljen z igro svojih varovancev. FOTO: Aljoša Kravanja

V 29. minuti je bil rezultat še 51:51, v 32. je Igokea že vodila s 63:51. Ob 18 izgubljenih žogah, nizkem odstotku zadetih metov za tri točke (28 odstotkov) ter ob zgolj dveh posameznikih, ki sta komaj prišla do dvomestnega števila točk (Jure Lalić 11, Jakov Vladović 10), Krka ni mogla računati na preobrat. Gostje so tako zadnjo četrtino dobili s 26:12. Krko zdaj v ligi Aba čakata dve zaporedni gostovanji, v Skopju in na Madžarskem, domačemu občinstvu pa se bo znova predstavila 22. decembra proti Partizanu.

Izid:

Krka – Igokea 63:83 (20:17, 37:34, 51:57)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.