Košarka

Američanke presegle stotico in visoko premagale Latvijke

Tenerife, 25. 09. 2018 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na ženskem svetovnem košarkarskem prvenstvu so se Američanke v 3. krogu skupine D pomerile z Latvijkami. Favorizirane reprezentantke ZDA so lomile odpor nepopustljivih Latvijk v prvem polčasu, v drugem pa so le še višale razlike in zabeležile visoko zmago (102:76).

V skupini D poleg Američank in Latvijk nastopajo še Kitajke in Senegalke. V četrtfinale mundiala v Španiji je neposredno vodilo le prvo mesto in Američanke so bile zanesljive potnice v nadaljevanje že pred zadnjo tekmo skupinskega dela. Reprezentanca ZDA je tudi glavni favorit za zlato odličje in naslov svetovnih prvakinj, že rekordni deseti.

Američanke so najprej premagale Senegalke za 20 točk (87:67), v drugem krogu pa prav tako zanesljivo še Kitajke s 100:88 in so lovile tretjo zaporedno zmago, Latvijke pa čim manjši poraz, saj bodo nato zaključile z nastopi na SP. Tako Kitajke kot Senegalke čakata kvalifikacijski tekmi za preboj v četrtfinale.

Američanke so zanesljivo dobile tudi tretjo zaporedno tekmo.
Američanke so zanesljivo dobile tudi tretjo zaporedno tekmo. FOTO: AP
V prvi četrtini so Latvijke držale korak do zaključnih dveh minut, nato so Američanke povišale vodstvo, vodile že za 11 točk (14:25), ob koncu prvega dela je bilo +9 (19:28). Najbolj razpoložena je bila Dina Taurasi z 10 točkami v tem delu. Kazalo je, da bodo Američanke okrepile tempo in dosegle najvišjo prednost s +15 (37:52), a se tekmice niso predale in so s pogumno igro držale stik, ob polčasu je bilo 42:52. Druga četrtina je bila zelo izenačena, Američanke so jo dobile le za točko (23:24). Pri Latvijkah je bila najboljša Anete Steinberga s 16 točkami in štirimi skoki, pri tekmicah pa je bil delež strelk zelo razpršen, Taurasijeva je bila tudi ob polčasu še vedno vodilna z desetimi točkami.

V drugem polčasu je ameriški "stroj" mlel naprej, fizično dominatne igralke ZDA so stopnjevale tempo, Latvijke pa so imele težave tudi z osebnimi napakami. Tretja četrtina je bila najbolj dominantna za Američanke, dobile so jo kar s 26:8. Na začetku zadnjega dela je bila razlika že tudi +30, na koncu pa visokih +26 (102:76). Američanke so drugič na SP dosegle mejo 100 točk in so prvi del tekmovanja končale brez poraza. Pri Latvijkah je kar 30 točk dosegla Steinberga in bila prva strelka tekme (in dodala še devet skokov), pri reprezentanci ZDA pa je Tina Charles dosegla 18 točk, Tuarasijeva 16, Brittney Griner pa 15.

Svetovno prvenstvo na Tenerifih poteka od 22. do. 30. septembra, zaključne boje si boste lahko ogledali na VOYO. To pomeni vse četrtfinalne tekme, obe polfinalni in nato še finalna tekma in boj za 3. mesto.

Spremljajte žensko svetovno košarkarsko prvenstvo ekskluzivno na VOYO.

Svetovno prvenstvo za ženske v košarki

Izida skupine D:
Latvija - ZDA 76:102 (19:28, 23:24, 8:26, 26:24)

Kitajska - Senegal 75:66

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.