Košarka

Vročica izkoristila odsotnost DeMarcusa Cousinsa, Dragić prispeval 9 točk

Miami, 20. 11. 2015 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA ob zmagi Miamija nad Sacramentom s 116:99 igral 32 minut, ob tem pa vpisal devet točk ter imel šest podaj in skok. Drugi slovenski igralec v ekipi Miamija Beno Udrih tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

Dragić tokrat ni bil pri metu, a na koncu dosegel 9 točk.
Dragić tokrat ni bil pri metu, a na koncu dosegel 9 točk. FOTO: Reuters

Košarkarji Miami Heat so po domačem porazu proti Minnesoti Timberwolves dva dni pozneje odgovorili z zmago. Na tekmi proti Sacramentu, ki je igral brez kaznovanega DeMarcusa Cousinsa, svojega najboljšega igralca v letošnji sezoni, so bili v vodstvu praktično vso tekmo. V domači ekipi se je po manjši krizi v strelsko formo vrnil Dwyane Wade, ki je dosegel 24 točk, eno manj je k zmagi prispeval Chris Bosh, ki je imel tudi 11 skokov, izkazal pa se je tudi Tyler Johnson z 19 točkami. Najboljši strelec kraljev iz Sacramenta je bil Italijan Mario Belinelli, ki je tekmo začel s klopi, s 23 točkami.

Dragić strelsko tokrat ni bil razpoložen (4/11), spet pa je na klopi obsedel Beno Udrih. Miami Heat, ki bo v prihodnjem krogu spet igral doma, tokrat s Philadelphio, ekipo še brez zmage v letošnji sezoni, je s sedmimi zmagami in štirimi porazi trenutno na četrtem mestu zahodne konference, Sacramento Kings je pri štirih zmagah in devetih porazih.

Bojevniki z odlično zadnjo četrtino ostali neporaženi
Košarkarji zasedbe Golden State ostajajo edina neporažena ekipa v letošnji sezoni lige NBA. Tokrat so aktualni prvaki prišli do zmage nad Los Angeles Clippers v Staples Centru, potem ko so v prvem polčasu zaostajali že za 23 točk. Domačini so sicer igrali brez poškodovanega J.J. Redicka, pomagalo pa jim ni niti 35 točk Chrisa Paula. Bojevniki so si še 13. ligaško zmago priigrali z odlično zadnjo četrtino, ki so jo dobili kar z 39:26. Vnovič je blestel Stephen Curry, ki je ob 50-odstotnem metu iz igre (11/22) vknjižil kar 40 točk, ob tem pa zbral še 11 skokov.

Cleveland na krilih Jamesa maščeval poraz izpred petih dni
Košarkarji Clevelanda so s 115:100 na domačem parketu premagali zasedbo Milwaukeeja in se maščevali za poraz izpred slabega tedna dni. Izkazal se je LeBron James, ki je z odličnim metom iz igre (9/13) vknjižil 27 točk. Gostujočim Jelenom ni pomagalo niti 33 točk Giannisa Antetokounmpoja. "Tako moramo igrati. Ne sme biti 'če-jev' in 'ampak-ov'. Odgovorili smo na klic. Skušamo postati boljši in boljši," je po deveti zmagi v sezoni povedal James.

 

Izidi:

Miami Heat - Sacramento Kings 116:109
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 115:100
Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 117:124

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prodigy93
20. 11. 2015 08.04
+2
GSW je spet pokazal zakaj so prvaki in glavni kandidati za novega. 13-0, neverjetno. Da o Curryo sploh ne izgubljam besed, Iggy jih je rešil z dvema trojkama, nato je sledila še trojka Klaya in prišli so do neverjetnega preobrata. BRAVO!!!
Diavolo 666
20. 11. 2015 07.36
+1
Curry spet nad povprečjem. Tokrat 40