Košarka

Vujačić deset točk ob porazu New Yorka

New York, 10. 01. 2017 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa lige NBA New York Knicks je izgubila proti New Orleans Pelicans s 96:110. Saša Vujačić je za New York odigral deset minut in v tem času vknjižil osem točk in podajo. Prvi strelec Knicks je bil Brandon Jennings z 20 točkami, s 40 točkami je bil pri zmagovalcih najboljši Anthony Davis.

Anthony Davis je ob 40 točkah zbral še 18 skokov, četudi je moral zaradi poškodbe kolka predčasno končati tekmo. Toda trener gostiteljev Jeff Hornacek se ni toliko ukvarjal z njim in njegovimi soigralci, kot z lastnim moštvom. V Madison Square Garden iz nepojasnjenih razlogov ni prišel 28-letni Derrick Rose, leta 2011 je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige, ko je igral še za Chicago Bulls, tudi za novo ekipo pa igra dobro in je na 33 tekmah zbral povprečno 17,3 točke, New York pa je izgubil osem od devetih tekem, na katerih ni igral zaradi težav s hrbtom. Hornacek je zavrnil vse komentarje, da ne ob ne kdo izmed vodstva no mogel priti v stik s Rosejem, priznal pa je: "Počakati moramo, da bomo od Derricka slišali, za kaj gre." Joakim Noah pa je povedal, da je po tekmi govoril z njim, tudi on ni želel govoriti, zakaj Rosa ni bilo na tekmo, dodal pa je, da je OK. Po nekaterih informacijah naj bi Rose tekmo brez pojasnila izpustil "zaradi družinskih razlogov". Hornacek je zato v začetno peterko dal Brandona Jenningsa (20 točk, pet skokov, 4 podaje), ob koncu tekme pa je več priložnosti za igro dobil tudi Saša Vujačić.

Saša Vujačić
Saša Vujačić FOTO: AP

Gostitelji so zaradi druge tehnične napake v tretji četrtini ostali še brez drugega zvezdnika Carmela Anthonyja (18 točk, 6 skokov), nedolgo zatem pa je moral igro zapustiti še rezervni igralec Kyle O'Quinn zaradi grobe osebne napake nad Davisom. "Za nami je težak večer," je tekmo strnil Hornacek. Ta čas prvemu strelci lige Russellu Westbrooku je le en skok manjkal do osemnajstega trojnega dvojčka v sezoni, 21 točk, 14 podaj in deset skokov pa je bilo dovolj za zmago Oklahome v Chicagu. Četrtič v sezoni je Westbrooka le en skok, podaja ali točka ločila od trojčka. Tokrat tudi ni bilo pravega dvoboja med njim in vročim bikom Jimmyjem Butlerjem, saj je slednji zaradi bolezni igral le v prvih dveh četrtinah in pri tem vpisal zgolj točko.

V Minneapolisu sta dvojni dvojček zabeležila Karl-Anthony Towns (34 točk, 11 skokov) in Ricky Rubio (13 točk, 15 podaj), s tem pa je ekipa Timberwolves končala niz štirih porazov. To je bil dvoboj ekip, ki sta povsem pri repu zahodnega dela lige; med njima je na predzadnjem mestu Phoenix.

Izidi:
New York Knicks - New Orleans Pelicans     96:110
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder      94:109
Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 101:92

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.