Košarka

Vroče na NBA tržnici: Cleveland 'ponorel', Wade nazaj k Dragiću, Thomas v Lakers 

Miami, 08. 02. 2018 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.V./T.Š.
Komentarji
6

Zadnji dan pred iztekom roka za prestope igralcev v ligi NBA je poskrbel za nekaj izjemno zanimivih in presenetljivih potez. Dwyane Wade se vrača v Miami, Isaiah Thomas odhaja v Los Angeles Lakers, podprvaki iz Clevelanda kar s štirimi novinci.

Dwayne Wade je nazadnje igral pri Clevelandu, sedaj se vrača v Miami.
Dwayne Wade je nazadnje igral pri Clevelandu, sedaj se vrača v Miami. FOTO: AP

Pri Cleveland Cavaliers že nekaj časa gori rdeči alarm, zato se je generalni direktor Koby Altman zadnji dan, ko so v ligi NBA prestopi še dovoljeni, odločil povsem prevetriti moštvo. Pa pojdimo po vrsti. Konjeniki so se najprej, niti ne tako presenetljivo, odločili, da se odrečejo Isaiahu Thomasu. Organizator igre, ki je bil lani celo tretji strelec lige in se je večino te sezone ubadal s poškodbo, se, skupaj Channingom Fryeom in Clevelandovim izborom v prvem krogu nabora leta 2019 seli na zahodno obalo k Los Angeles Lakers. V obratno smer, torej k aktualnim podprvakom lige, pa odhajata organizator igre Jordan Clarkson in krilni center Larry Nance mlajši. Cleveland je nato poskrbel še za eno odmevno menjavo, v katero so bila vpletena tri moštva. Iz Utaha je v svoje vrste zvabil nevarnega strelca Rodneyja Hooda, iz Sacramenta pa izkušenega organizatorja igre Georgea Hilla. Utah Jazz so v menjavi prejeli Derricka Rosea in Jaea Crowderja iz Clevelanda, Sacramento pa Joea Johnsona iz Utaha in Imana Shumperta iz Clevelanda. Konjeniki so se za konec trgovanja nato odločili, da v zameno za izbor v drugem krogu na naboru v Miami pošljejo Dwyanea Wadea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lakers pripravili prostor za Jamesa in Georgea?

Los Angeles, ki nadaljuje s sestavljanjem ekipe, ki bi lahko v kratkem zaigrala v končnici, na dolgi rok pa spet naskakovala naslov prvaka, je morda presenetil s tem, ko se je odrekel mladima in nadarjenima Clarksonu in Nanceu mlajšemu. A Jezerniki s to potezo pogledujejo predvsem na tržišče prostih igralcev po koncu sezone. Clarkson bi namreč Los Angeles v prihodnji sezoni stal nekaj več kot 12 milijonov dolarjev, Nance mlajši sicer 'le' dobra dva milijona. Na drugi strani pa novima okrepitvama Thomasu (6.2 milijona dolarjev) in Fryeu (7.4 milijone dolarjev) po koncu sezone potečeta pogodbi in težko je verjeti, da bodo Lakers sodelovanje z omenjenima igralcema podaljšali. Los Angeles bo tako imel poleti dovolj prostora, da podpiše kar dva igralca z maksimalnima pogodbama. Primarni tarči naj bi bila Paul George, ki mu poteče pogodba z Oklahomo, in najboljši igralec zadnjega desetletja LeBron James, ki je v domačem Clevelandu (znova) vse bolj nezadovoljen.

Wade se vrača 'domov'

Čeprav so mnogi verjeli, da bo Wade kariero v ligi NBA zaključil tam, kjer jo je začel, torej v Miamiju, so le redki mislili, da se bo na Florido vrnil že pred koncem te sezone. "Od agenta Leona Rosea sem prejel sporočilo: Nujno me pokliči. Ko dobiš takšno sporočilo na zadnji dan, ko so prestopi še dovoljeni, in veš, da je tvoje moštvo zelo aktivno, veš, da se bo nekaj zgodilo. Takoj sem pomislil: Ne, zagotovo ne bo to Miami, to ni mogoče. Takoj sem pomislil na to, saj je to edino mesto, ki mi pade na pamet," je dejal lastnik treh šampionskih prstanov in dodal: "Pogrešal sem jih in vem, da so tudi oni pogrešali mene." Miami je tako po seriji petih zaporednih porazov okrepil svoje moštvo. Ob Wadeu se je k vročici iz Atlante vrnil tudi Luke Babbitt. "To je nedvomno moštvo, ki si zazsluži nastop v končnici. To je moštvo, ki ga vsi v ligi spoštujejo zaradi njihovega sloga košarke," je za AP še povedal Wade. Predsednik Miami Heat Pat Riley je sicer poveda, da bo Wade sicer tekme sprva začenjal s klopi, kar pa 36-letnika ne moti: "Pripravljen sem sprejeti vsako vlogo." Se pa je na Twitterju oglasil tudi Goran Dragić, ki je zapisal: "Veselim se, da bom v Miamiju spet pozdravil dva svoja brata." Wadea in Babbitta, seveda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ccirisimo
09. 02. 2018 13.28
+0
Cavalires back to saddle and fight for title!Cavsi Cavsi !
cekinar
09. 02. 2018 09.33
+0
Gremo Miami zdaj v playoff in po naslov!
retropil
09. 02. 2018 09.24
+2
Mislm da sta tu največ profitirala LA in Sacramento. Utah je izgubil dva pomembna moža, Cleveland pa spet nabasal en kup navlake, ki jo bo težko krotiti. Čas bo pokazal.
ZelenGrm
08. 02. 2018 21.22
+16
Miami ne potrebuje ostarelega Wejda
Klemzi28
09. 02. 2018 08.22
-1
ZelenGrm
09. 02. 2018 12.46
+4
Res je pa, da je to njegov dom in je lepo da bo zaključil svojo kariero v Miamiju