Košarka

VIDEO: Westbrook blizu trojnega dvojčka že ob polčasu, Miami brez Dragića nemočen proti 'orkanu Russell'

Miami, Boston, 28. 12. 2016 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izjemen šov je v ligi NBA spet uprizoril košarkar ekipe Oklahoma City Thunder Russell Westbrook, ki je bil neustavljiv tudi ob gostovanju v Miamiju. Goran Dragić zaradi bolečin v hrbtu ni igral in je lahko ob porazu svojega moštva (94:106) spremljal novo simultanko Westbrooka, ki je že petnajstič v sezoni vknjižil trojni dvojček.

 

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA pred domačimi navijači izgubili proti moštvu Oklahoma City Thunder s 94:106. Slovenski organizator igre Goran Dragić za Miami zaradi bolečin v hrbtu ni igral. Ameriški mediji poročajo, da je zaradi poškodbe vprašljiv tudi njegov nastop v četrtek proti Charlotte Hornets. Odsotnost Dragića, ki v povprečju dosega po 19,3 točke in 6,6 podaje na tekmo, se je Miamiju še kako poznala. Še boljša je namreč njegova statistika za minuli mesec, ko je bil brez dvoma najboljši košarkar v ekipi vročice, saj je v povprečju dosegal po 22,3 točke in 7,3 podaje na zadnjih 15 tekmah, odkar se je na parket vrnil po poškodbi komolca. Zaradi te poškodbe in zvina gležnja je Dragić že počival pet tekem to sezono, danes je izpustil še šesto zaradi še tretje različne poškodbe. Slovenskega košarkarja namreč še vedno mučijo krči v hrbtu, ki jih je pridelal že v prvi četrtini tekme na gostovanju pri New Orleansu minuli petek in za zdaj je tudi njegov nastop proti Charlotte Hornets močno vprašljiv. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Russell Westbrook, ki je dosegel 29 točk, 11 skokov in 17 podaj za še petnajsti trojni dvojček v sezoni. S svojo predstavo je navdušil tudi trenerja domačih Erika Spoelstro, ki je bil po tekmi poln hvale na račun tekmeca.

"Res je pravi borec, na polno igra do samega konca tekme. Vsako žogo, ki jo dobi, maksimalno izkoristi. Danes smo dobili res dobro lekcijo o tem, kaj je prava tekmovalna miselnost. Westbrook je danes le pokazal to, kar da od sebe vsak dan. In prav konstantnost je tisto, kar definira res velikega igralca," je dejal trener Miamija. Košarkarji iz Oklahome, ki imajo 20 zmag in 12 porazov, so zmagali še četrtič po vrsti, medtem ko je povsem razglašen Miami vknjižil drugi zaporedni poraz. Miami je na 32 tekmah vsega desetkrat zmagal ter je uvrščen v spodnjem delu razpredelnice vzhodne konference lige NBA in daleč od mest, ki še zagotavljajo igranje v končnici. V Bostonu so domači Celtics ukanili Memphis Grizzlies s 113:103, medtem ko so košarkarji Dallas Mavericks na domačem parketu izgubili proti Houston Rockets s 107:123. Zadnji obračun torkovega košarkarskega večera onstran Atlantika je bil v Los Angelesu, kjer so domači Lakers v razburljivi končnici morali priznati premoč gostom Utah Jazz s 100:102.

 

Izidi:

Miami Heat ‒ Oklahoma City Thunder 94:106
(Goran Dragić ni igral za Miami zaradi bolečin v hrbtu)

Boston Celtics ‒ Memphis Grizzlies 113:103
Dallas Mavericks ‒ Houston Rockets 107:123
Los Angeles Lakers ‒ Utah Jazz 100:102

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.