Košarka

Westbrook pričakovano MVP rednega dela lige NBA

New York, 27. 06. 2017 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V New Yorku so izročili nagrade najboljšim igralcem minule sezone severnoameriške poklicne košarkarske lige. Pričakovano je lovoriko za najkoristnejšega igralca rednega dela v ligi NBA prejel Russell Westbrook, košarkar moštva Oklahoma City Thunder. V ožjem izboru je premagal Jamesa Hardna in Kawhija Leonarda.

Russell Westbrook
Russell Westbrook FOTO: AP

Russell Westbrook, ki je prvič prejel to lovoriko, je v rednem delu sezone v povprečju dosegal 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo. Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju čez celotno sezono dosegal dvomestno število v treh kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona po številu doseženih trojnih dvojčkov (42) v posamezni sezoni.

Nagrado za obrambnega igralca sezone je prejel Draymond Green (Golden State Warriors), novinec leta je postal branilec Milwaukeeja Malcolm Brogdon, za najboljšega igralca s klopi je bil imenovan branilec Houstona Eric Gordon, trener leta pa je postal Mike D'Antoni, trener Houston Rockets. Premagal je Gregga Popovicha (San Antonio Spurs) in Erika Spoelstro (Miami Heat). Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) je prejel nagrado za igralca, ki je najbolj napredoval.

V najboljšo peterko leta so se uvrstili Leonard (San Antonio), LeBron James (Cleveland), Anthony Davis (New Orleans), Harden (Houston) in Westbrook (Oklahoma City).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ochi
27. 06. 2017 15.38
Vse prav razn najožje trojice za izbor.