Košarka

Zaradi Twitterja ob 25.000 dolarjev

Los Angeles, 15. 11. 2013 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo lige NBA je s plačilom denarne kazni v višini 25.000 ameriških dolarjev kaznovalo košarkarja moštva Los Angeles Clippers Matta Barnesa zaradi žaljive vsebine, ki jo je med domačo tekmo z Oklahoma City Thunder (111:103) objavil na Twitterju.

Matt Barnes je bil jezen, ker je bil po dvoboju s Sergejem Ibako tik pred koncem prvega polčasa izključen ter poslan s parketa. Enako kazen je dobil tudi Ibaka, ki pa jo je prenesel brez nepotrebnih komentarjev. Ibaka je namreč kril Blaka Griffina, ki ga je Ibaka ustavil pri metu na koš, roke Ibake in Griffina so se prepletle, kar je razjezilo Barnesa, ki se je odločil postaviti za soigralca Griffina ter je porinil Ibako. Kaznovan je bil tudi Griffin, ki so mu sodniki za prekršek pokazali tehnično napako, a ga niso poslali s parketa.

Matt Barnes je znan po tem, da hitro vzkipi.
Matt Barnes je znan po tem, da hitro vzkipi. FOTO: Reuters

Barnes, ki se s takšnim razpletom in predčasnim koncem tekme ni sprijaznil, se je po prihodu v slačilnico, še med tekmo, pod vtisom nezadovoljstva in jeze svoje občutke odločil deliti z uporabniki Twitterja. V spornem tvitu je uporabil tudi rasistično žaljivko za pripadnika afroameriške skupnosti v ZDA. Kmalu je spoznal napako ter tvit izbrisal, a škoda je bila že narejena.

Pozneje se je opravičil in pokesal z besedami: "To, kar sem storil, in sicer da sem porinil Ibako, je bilo narobe, prav tako je bilo napačno moje ravnanje z objavo na Twitterju. Prepogosto se mi dogaja, da me preplavijo čustva in o sebi v javnosti ustvarim napačno podobo, slaba uporaba besed in napačno 'tempiranje' me kažeta v drugačni luči in ne takšnega, kakršen sem v resnici. Sebično je bilo, da sem želel vse to izkoristiti za svojo promocijo, namesto da bi bili v ospredju moji moštveni kolegi, ki so pustili srce na parketu ter dosegli pomembno zmago." Ob tem je še dodal: "Seveda, da bi se lahko izmuznil odgovornosti ter bi preprosto dejal, da so vdrli v moj račun na Twitterju, vendar pa to ne bi bil jaz. Za vsa neprimerna dejanja prevzemam polno odgovornost."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
15. 11. 2013 12.50
-1
Kaj ne morejo brez rasističnih žaljivk več niti v NBA?No Matt Barnes je očitno bolj šibkih živcev,da žali Ibako ,ker prihaja iz revnega Konga.