Košarka

VIDEO: Eva Lisec in Nika Barič kljub poškodbi skrbita za dobro vzdušje pred nadaljevanjem kvalifikacij

Laško, 06. 02. 2018 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./M.N./KZS
Komentarji
0

Košarkarice slovenske članske izbrane vrste so se zbrale v Laškem, kjer pilijo formo pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Izbranke Damirja Grgića se bodo udarile s Francozinjami in Romunkami, rojakinje podpirata tudi poškodovani Nika Barič in Eva Lisec.

Več videovsebin
  • Izjava Nike Barič pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP
    01:49
    Izjava Nike Barič pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP
  • Izjava selektorja Damirja Grgića pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP
    00:57
    Izjava selektorja Damirja Grgića pred nadaljevanjem kvalifikacij za EP

V Laškem je selektor Damir Grgić zbral štirinajst košarkaric. Poleg dvanajstih igralk, ki jih je določil za drugi cikel kvalifikacij, sta se izbrani vrsti priključili tudi poškodovani Eva Lisec in Nika Barič, ki bosta opravljali rehabilitacijo pod vodstvom Martina Klešnika in Žaneta Bortka, hkrati pa bosta s svojimi izkušnjami in znanjem pomagali mlajšim košarkaricam. Kot so slovenske reprezentantke v Laškem povedale naši Mileni Novak, sta prav Lisčeva in Baričeva tisti, ki skrbita za dobro vzdušje, ki ga bosta poskušali prenesti tudi na novinki Altheo Gwashavanhu in Tino Cvijanović.

Damir Grgić (na fotografiji) se bo lahko Francozinjam maščeval za poraz na premiernem evropskem prvenstvu, na katerem je lani nastopala Slovenija.
Damir Grgić (na fotografiji) se bo lahko Francozinjam maščeval za poraz na premiernem evropskem prvenstvu, na katerem je lani nastopala Slovenija. FOTO: Damjan Žibert

Iz rok odsotne Baričeve bo trak kapetanke prevzela Teja Oblak, ki je s soigralkami odlično odprla ciklus kvalifikacij za EP 2019. Grgićeve varovanke so dvakrat slavile in najprej za 21 točk ugnale izbrano vrsto Romunije, nato pa v domačem Celju še Finsko (97:57). Zdaj jih čaka obračun s favoritinjami skupine Francozinjami in drugi obračun z Romunkami. 

Z zmago nad Romunijo si želimo odpreti vrata na EP
"Vesel sem, da je ponovno napočil čas za reprezentančno košarko. V zadnjih dveh letih nam je uspelo zgraditi kult reprezentance in v njej vzpostaviti odlično vzdušje," je ob začetku zaključnega dela priprav povedal selektor Grgić. 

"Tudi to je razlog, da sta se nam priključili poškodovani Eva Lisec in Nika Barič. Čeprav na njuno pomoč na parketu v tem ciklu ne moremo računati, pa bosta zagotovo vplivali na dobro atmosfero ter pomagali mlajšim, manj izkušenim košarkaricam. Ključ do uspeha je trdo delo in dobro vzdušje. V Celju bomo gostili močno reprezentanco Francije. Naredili bomo vse, da se pokažemo v čim boljši luči. Nato nas čaka še obračun z reprezentanco Romunije, ki smo jo na prvi tekmi premagali. To tekmo želimo dobiti in si s tem odpreti vrata na evropsko prvenstvo."

Novopečena kapetanka Teja Oblak dodaja: "Naša želja je, da čim boljše odigramo obe tekmi, ki nas čakata. Dekleta se zavedamo odgovornosti. Ne glede na to, kdo stoji na nasprotni strani, moramo na igrišču pokazati pravi karakter. Zavedamo se kakovosti Francozinj, ki imajo vse igralne položaje dobro pokrite. Ne smemo se ozirati na težave s poškodbami, dobro moramo trenirati in na tekmi dati svoj maksimum. Vabim vse navijače, da nas podprejo na tekmah proti Franciji in Romuniji."

Gwashavanhu: Velika motivacija za nadaljnje delo
Novinka Gwashavanhujeva je izpostavila "posebno čast", ki jo zanjo predstavlja nošenje dresa s slovenskim grbom. V reprezentanci bo združila moči z Grgićem, s katerim sta sodelovala tudi že v vrstah celjskega prvoligaša.

"Vpoklic v reprezentanco je posebna čast, ki mi pomeni veliko motivacijo za nadaljnje delo in poplačilo za vložen trud. Pričakujem, da bomo na obeh srečanjih dale vse od sebe in odigrale borbeno," pravi 189 cm visoka košarkarica, ki igra na položaju centra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.