Košarka

Zdovc: Bom vztrajal, pa četudi me bodo igralci sanjali

Riga, 10. 08. 2015 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je opravila prvo polovico priprav na evropsko prvenstvo, ki ga bo 5. septembra začela v Zagrebu. Selektor Jure Zdovc je kljub zadnjemu porazu z Latvijo v Rigi zadovoljen s potekom, igralcem pa je sporočil: "Vztrajal bom pri svojem, pa četudi me boste sanjali."

Slovenija je v uvodnih štiriindvajsetih dneh priprav odigrala pet tekem, tri je dobila (Nova Zelandija, Avstralija, Poljska), dve z Avstralijo in Latvijo pa izgubila. Čeprav je bil zadnji poraz v Rigi precej boleč, saj je bila Slovenija praktično vseh štirideset minut v podrejenem položaju, je selektor Jure Zdovc zadovoljen z napredkom letos precej pomlajene in oslabljene reprezentance.

"Do zdaj sem videl kar nekaj dobrih stvari. Zadovoljen sem z organizacijo igre, tako Luko Rupnikom kot Nebojšo Joksimovićem. Rupnik je pokazal nekaj svetlih točk, predvsem pa ima voljo za napredek. Na vsakem treningu in tekmi je maksimalno zbran, posluša in se trudi, žal pa ga igra tako potegne, da naredi preveč napak oziroma neumnosti. Zadovoljen sem tudi s centrsko navezo Omić-Dimec. Slednji ima velik potencial, pridno dela in upam, da bodo z njim v Novem mestu dobro delali, saj v prihodnosti veliko pričakujem od njega. Kar se tiče Omića, od njega veliko zahtevam in ga zato tudi obremenjujem. Vesel sem za Blažiča, da je končno zadihal, se sprostil in pokazal svoj talent, prijetno pa me je presenetil tudi Mitja Nikolić. Je pa res, da nekaj igralcev še precej niha," pravi Jure Zdovc.

Jure Zdovc potrjuje, da bo še vedno vztrajal pri granitni obrambi.
Jure Zdovc potrjuje, da bo še vedno vztrajal pri granitni obrambi. FOTO: Damjan Žibert

Slovenija je zadnje tri tekme začela slabo, si hitro nabrala visok zaostanek; dve je izgubila, proti Poljski pa je zmago izvlekla šele v podaljšku. "Tu ne vidim nekega preveč negativnega vzorca, saj tekme ne izgubiš v uvodni četrtini. Zmago je treba graditi vseh štirideset minut. Je pa res, da od določenih igralcev pričakujem bolj čvrsto obrambo na začetku. Ta, ki je začela tekmo proti Latviji, ni izpolnila mojih zahtev. Potreboval sem kar nekaj minut odmora, da sem fante zbudil, čeprav to ni moja naloga. Jaz moram reprezentanco voditi taktično, ne pa skrbeti, da bodo igralci pripravljeni na začetek tekme," dodaja Zdovc.

Slovenija bo priprave nadaljevala v Podčetrtku, kjer so bosta reprezentanci pridružila Miha Zupan in Saša Zagorac, ki sta izpustila turnir v Latviji in se po posebnem programu pripravljala z drugim pomočnikom selektorja Gašperjem Potočnikom.

Naslednje tekme bo Slovenija igrala od 21. do 23. avgusta na pokalu Adecco v Kopru proti Ukrajini, Finski in Italiji. Nato bosta sledili le še dve preizkušnji s svetovnimi podprvaki Srbi; 27. avgusta v Stožicah in 29. avgusta v Banja Luki. "Do tedaj nas čaka še nekaj dela, sicer ne veliko, a pomembno. Dodali bomo nekaj napadov, kakšno taktično različico v obrambi in pilili detajle. Edino, kar me skrbi, je, da se ponavljajo določene napake, na katerih delamo že tri tedne. A fantom sem po porazu z Latvijo dejal, da bom vztrajal pri svojem, pa četudi me bodo sanjali vsako noč," je dodal slovenski selektor.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zaskrbljeni
10. 08. 2015 18.35
+3
prvo jih nauč metat proste mete usaj 80 % pol se pa naprej pogovarjajte. prosti meti in trojke (če bo dober dan) nas bodo popeljale do vrhunskega uspeha beri 1 igra playoffa.
dostojevski II
10. 08. 2015 15.27
+6
"Vztrajal bom pri svojem, pa četudi me boste sanjali."... NEUMNOST !!! Ne more ta ekipa igrat enako kot ona v kateri so G. Dragić, oba Lorbka, Udrih.. Stalno vztrajati pri svojem, čeprav kvaliteta igralcev tega ne dopušča je neumnost. Način igre je potrebno prilagoditi kvaliteti igralcev in ne obratno, kar si domišlja Zdovc.
Kritik19
10. 08. 2015 13.55
+3
Zdovc bi vam rad samo dopovedal, da s tem kadrom ne smemo veliko pričakovati. Če je igralec slab, bo vedno ponavljal iste napake in o tem Zdovc nonstop govori. Jaz verjamem, da bo Zdovc iztisnil največ kar se da iz teh povprečnežev, za kakšno uvrstitev bo pa zadostovalo, bomo pa videli. Na nas je, da za naše navijamo in podpiramo če bodo pustili srce na igrišču.
dostojevski II
10. 08. 2015 15.42
+4
Če nimaš igralcev za igro, ki si si jo zamislil, je krivda in odgovornost na tebi, ker vztrajaš pri igri, za katero veš, da nimaš kadra.
tedomedo1234
10. 08. 2015 12.52
-12
Ta Zdovc je na nivoju trenutno nase ekipe , ki sodi v 4 kakovostni razred, res me zanima pri cem on vztraja ;) a pri tem, da ce bodo imeli met za 3 tocke 80% da bodo mogoce kaksno tekmo zmagali? Naj mu povem, da jaz s prijatelji , lahko tudi premagam kaksno reprezentanco, ce bom imel met za tri tocke 85% :)))
catman
10. 08. 2015 10.24
+5
"Potreboval sem kar nekaj minut odmora, da sem fante zbudil, čeprav to ni moja naloga. Jaz moram reprezentanco voditi taktično, ne pa skrbeti, da bodo igralci pripravljeni na začetek tekme," - to smo že slišali v preteklosti in se marsikdo s tabo ne strinja.
tedoDANB3medo
10. 08. 2015 09.40
-2
Zdovc, kdo bo tebe sanjal?
pinguuu
10. 08. 2015 09.32
-6
Sramota brez primere